Cred ca azi am o zi proasta. Vreau sa va aduc in discutie o problema de interes national. Nu stiu cum se face ,dar dupa v-am delectat cu cele mai cele meserii azi ,am gasit un obiect care mi-a starnit atentia, si anume borcanul.N-o sa va insir faptul ca ,atunci cand s-a inventat sticla si ,ca urmare acestui lucru, meseria de sticlar , nimeni nu s-ar fi gandit ce intrebuintari ulterioare vor capata sticlele ,borcanele,paharele, vazele si vasele. Fiecare din noi intrebuintam zilnic aceste produse, in diferite feluri. Mancam, bem din ele de mii de ani. Cea mai veche sticla cunoscută este de origine egipteană , din anul 3200 î.e.n .
Dupa alte zeci de ani au reuşit,tot egiptenii să fabrice vase de sticlă si pahare de băut.La începutul erei noastre vasele de băut erau destul de răspîndite.Se spune că împăratul Nero a plătit o avere pentru obiecte din sticlă. V-ati plictisit deja,vad. O sa sar direct in zilele noastre, zile pe care faraonii egipteni nu le-au apucat.Din cauza ca n-au stiut sa intrebuinteze corect produsele din sticla. Nu ca romanii,oricum.Ca o paranteza, dupa ce s-au inventat borcanele din sticla, au aparut debaralele,camarile,etc ,adica spatiile de depozitare pentru borcane cu gem,compot,bulion etc. In ultimii ani insa , borcanele de sticla au decazut. Se folosesc cele din plastic, usoare, necasante si usor de manevrat.Totusi, romanii (putini,dar incapatanati) au ramas fideli clasicului borcan de sticla si i-au gasit o intrebuintare la care putini s-ar fi gandit:

“Am fost chemaţi să intervenim pentru un pacient care acuza colici abdominale. În cele din urmă a recunoscut că şi-a introdus din curiozitate un borcan în anus. A fost dus la Spitalul de Urgenţă şi a fost operat”, a declarat medicul Mihai Polinschi, director Serviciul Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

Doctorii s-au chinuit să găsească o soluţie pentru a extrage obiectul, însă singura posibilitate a fost intervenţia chirugicală.

“Deoarece poziţia în anus era prea avansată şi nu se putea extrage corpul pe unde a intrat, s-a luat decizia să fie operat sub anestezie generală. S-a extras cu succes corpul străin, iar acum se recuperează. Putea să moară dacă nu ajungea la spital în timp util deoarece orice astfel de operaţie e periculoasă. Mai exista riscul ca acest corp străin să se spargă şi apăreau alte leziuni foarte grave”, a precizat dr. Angel Trifan, medic coordonator UPU SMURD Spitalul de Urgenţă Galaţi.

Pacientul în vârstă de 32 de ani este acum sub observaţie.

Şi-a îndesat două ciocane în fund

Un caz asemănător a avut loc şi în 2009, atunci când un bărbat de 48 de ani, din judeţul Olt, a ajuns în stare gravă la Spitalul de Urgenţă din Slatina, după ce şi-a introdus în anus părţile metalice de la două ciocane.

De pe patul de spital, Viorel Firoiu, din comuna olteană Orlea, a povestit că, după ce a mâncat compot, s-a constipat şi stomacul a început să-l doară groaznic. “Am desfăcut un borcan de compot de vişine. Am mâncat fructele cu tot cu sâmburi şi m-am constipat. Când am văzut că îmi este rău, am încercat să scap de sâmburi”, a povestit omul, care a explicat pe larg cum a încercat să facă asta.

” În momentul în care i s-a făcut o radiografie pacientului, s-a observat că în anus erau două capete metalice de ciocan”, a declarat Cristina Bontescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. Sursa: Libertatea.ro