Un preot din Constanţa a reinventat slujbele de exorcizare: Râgâie în biserică

Părintele Dănuţ Costan, care slujeşte în localitatea Viişoara din judeţul Constanţa, e vestit în zonă pentru harul de a scoate “necuratul” din oameni cu ajutorul râgâiturilor. Preotul le citeşte molitfe şi râgâie în acelaşi timp. Babele din sat au găsit însă o explicaţie a modului în care popa ţine slujbele: emite acele sunete pentru că l-a înzestrat Dumnezeu să scape oamenii de rău.
Când românul simte că “necuratul” îi dă târcoale, scuipă de trei ori în sân şi-i spune “piei, drace!”. Nu-i merge însă întotdeauna. Iar când rămâne fără soluţii, merge la părintele Dănuţ Costan din Viişoara, judeţul Constanţa. Credincioşii vin la popă ca la medicul suprem care te poate scăpa de nelinişti, de boală, de stres sau chiar de “necuratul”. Preotul e cunoscut în toată zona ca fiind unul cu har şi de aceea oamenii se înghesuie să asiste la slujbele lui. E miercuri şi biserica din Viişoara e aproape plină. Lumea stă în genunchi, în timp ce părintele Costan citeşte din Moliftele Sfântului Vasile. Vorbeşte de rele, de Dumnezeu şi le cere oamenilor să-şi pronunţe numele, în timp ce el râgâie. Timp de oră, preotul a citit şi a râgâit, iar credincioşii păreau obişnuiţi cu ciudata practică a popii. Băteau mătănii şi-şi făceau cruci mari pe piept, doar-doar or scăpa de rele.

 30-40 de lei costă o râgâitură

Părintele Dănuţ Costan, care slujeşte în localitatea Viişoara din judeţul Constanţa, e vestit în zonă pentru harul de a scoate “necuratul” din oameni cu ajutorul râgâiturilor. Preotul le citeşte molitfe şi râgâie în acelaşi timp. Babele din sat au găsit însă o explicaţie a modului în care popa ţine slujbele: emite acele sunete pentru că l-a înzestrat Dumnezeu să scape oamenii de rău. în biserică. Ba chiar e sigur că această metodă de a predica în lăcaşul Domnului nu numai că e autentică, dar e un dar venit de la Dumnezeu. La popa din Viişoara vin oameni bolnavi şi cei posedaţi. Tanti Marieta (78 de ani, foto), o localnică, spune chiar că ultimul om pe care-l controla diavolul era o fată venită de la Constanţa şi “făcea ca toate animalele în biserică”. 

“Duminică era la biserică. S-a tăvălit, a urlat, iar părintele a ţinut- o după slujbă, să-i citească şi să-i facă cum face el… ştiţi cum face”, spune tanti Marieta despre faptul că popa râgâie şi exorcizează posedaţi pe bandă rulantă. Femeia nu condamnă metoda bisericească: “Aşa trage el răul din oameni. Dar e un părinte atât de bun… .Dar dacă mergeţi la el, să-i daţi şi lui ceva, acolo. Un 30, 40 de lei. Nu cere mult”. Bătrâna spune că vinerea şi duminica e bătaie pentru un loc la slujbă. Se fac cozi mari de maşini, din faţa bisericii şi până în stradă. “Vin de-astea scumpe. Vin de la Bucureşti, de la Constanţa, de la ţară, de la oraş. Dacă părintele le face bine…”.

“Aceste manifestări pe care le am eu nu sunt decât de la Dumnezeu. Nu ştiu dacă am har. De multe ori, e un disconfort şi pentru mine. Când nu e vreo persoană cu încăr cătur ă negativă, atunci eu nu am nici o manifestare. De fiecare dată când apar astfel de persoane încărcate am astfel de reacţii”, a explicat părintele de la Viişoara Dănuţ Costan.

                Sursa:     Libertatea.ro 

Cred ca sunt in urma la capitolul tehnici de exorcizare. Se pare ca nu mai e de-ajuns sa te rogi , sa-l biciuiesti sau sa-l plimbi pe la 33 de biserici pe cel posedat. Trebuie sa si ragai! E clar ca preotul stie el ce face ,din moment ce vin la el din toata tara posesorii de incarcaturi negative, demoni si alte cele. Dar tot mi se pare anapoda… . Din ce stiu eu, eructatia (sau ragaitul) se manifesta prin eliberarea gazelor acumulate la nivelul stomacului prin cavitatea bucala, proces insotit de cele mai multe ori de un sunet neplacut. Adesea, atat eructatia cat si flatulenta (gaze intestinale) sunt asociate unor conditii medicale ca hiperaciditate sau arsuri stomacale(i-medic.ro) . Deci,putem presupune ca preotul nostru, dupa ce ca ragaie,mai si flatuleaza in timpul slujbelor de scoatere a necuratului din enoriasi. Poate chiar asta il face pe cel cu coarne sa iasa din credincios: mirosul emanat de parinte! Ce Aghiuta n-ar fugi daca ar fi bombardat cu asemenea rugaciuni inmiresmate si placute auzului? Si nici nu costa prea mult sedinta , ce mai inseamna azi 30-40 de lei? Probabil ca masa servita inainte de slujba de popa e mult mai costisitoare ,dar,vorba-aia,ce mai conteaza ,daca omul se vindeca ?!?Cred , totusi,ca i-am putea recomanda parintelui un regim alimentar mai sanatos si evitarea factorilor care duc la asemenea manifestari ambientale,si anume: mancat sau baut lacom,consumul bauturilor acidulate , ,fumatul. Desi ,probabil, nu-mi va asculta sfaturile, eu mi-am facut datoria. Nu de alta, dar putem asista oricand la o intoxicare cu gaze a enoriasilor posedati sau nu de ceva ,sau ,mai rau,Doamne-Fereste ,vreun incendiu provocat de venirea in contact a gazelor cu flacara lumanarilor aprinse in Sfanta Biserica. Sa nu spuneti ca n-ati fost avertizati!

Binenteles,e doar o teorie. Ma puteti contrazice,nu va opresc. Daca ma veti acuza, insa,de lipsa de credinta,ma supar! 

Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lulu
11 years ago

Buna dimineata de aici.
Am mai auzit un caz asemanator, dar nu era un preot, ci o femeie care scapa omul de farmece…
Am crezut ca e inventie si acum citesc si exemplu dat de tine, deci… nu ma pot exprima pentru ca nu-mi sta in caracter sa critic, dar mi se pare ca traim intr-o lume mai infricosatoare decat credem.

Lulu
11 years ago

si… cam gretos

Lulu
11 years ago

eeww! =)) Sunt inca la cafea si nu vreau sa-mi imaginez mai mult de atat 😀 am un stomac sensibil si nu as rezista 3 secunde intr-o astfel de … atmosfera

Mala Teaha
11 years ago

Asta-i buna ! Saracul… el crede in gratia divina cind vine vorba de rigiieli! Bine ca nu mai face si altceva ca doara omul are mai multe gauri !

helsworth
11 years ago

God works in mysterious ways. Amin. ^^

Angela...salvata prin HAR

Ce conteaza…ban sa iasa 🙁

Angela...salvata prin HAR

Cine sa ii mai indrepte si pe acestea ?!
Cu toate ca sunt articole si documentare f multe pe net ca sa le deschida oamenilor mintea si ca sa le arate adevarul totusi parca si prostia se mareste 🙁