Ţara care a rămas fara gunoi

Suedia se află într-un mic impas: naţiunea scandinavă extrem de curată, cu peste 9,5 milioane de locuitori, a rămas fără gunoi. Deşeurile au fost exploatate la maxim, iar rezervele de gunoi au fost epuizate. Şi, deşi acest lucru pare a fi un aspect pozitiv, chiar de invidiat, situaţia dificilă cu care această naţiune se confruntă, a forţat Suedia să importe gunoi de la statele învecinate, în principal din Norvegia. Oficialii sunt nevoiţi să importe anual aproximativ 80.000 de tone de deşeuri.     -Realitatea tv

Iar s-o luat curentu’! Pfff,tocmai cand sa ma uit si io la stiri! Asa tara o exista? se intreba baba Ioana, cu voce mormaita.Ca doara peste tot este gunoi,cum sa-l termine???Saracii oameni,tre’ sa fie mai amarati ca mine… . Io,de bine de rau mai curat un cartof,o ceapa,o ridiche neagra,fac o tocanita,mai fac ceva gunoi…. stai oleaca,or folosi si ei cojile de la cartofi ca mine pentru reumatism si alea de ceapa la ceai ca-i bun de raceala si coaja de la ridiche o dau la porci,ca cica-i buna, ii intareste… . Da,saracii,n-or avea si ei bani de medicamente si se trateaza si cum pot,babeste.Of,isi zise baba,nu mai am paine,sa ma duc sa cumpar una sa am saptamana asta,pana oi lua pensia… .Pleca baba  spre magazinul satesc cu problema Suediei in gand.Pe drum se intalni cu vecina ei oleaca mai tanara,Gherghina,una care ramasese vaduva de ani buni si de ceva timp traia cu unu’ Vasile ,si mai tanar ca ea,un betiv care o mai vizita la miez de noapte cand aburii alcoolului ii cereau cate-o femeie. Ai auzit Gherghino? De tara aia care a ramas fara gunoi?Si-i povesti baba Ioana sfertul de stire pe care-l auzise si ea… .Si cum sa ia gunoi de la altii? intreba intrigata ailalta.Doamne-fereste!Valeuuu,e de rau,baba Ioana,e de rau,ne iau astia si gunoiu’ .Tacu Gherghina,dar lacrimile incepura sa-i curga pe obraji. Ce-ai fa? o lua la zor baba Ioana.Cum ce-am,vecina,cum? L-am pierdut pe amaratu’ de Vasile ,numai el imi mai calca pragu’ ,saracu’!!! Cum l-ai pierdut ,Gherghino? intreba contrariata cealalta. Pai babo,nu ti-am zis ca n-a mai venit pe la mine de o saptamana si nici prin sat nu l-a mai vazut nimeni? Nu ti-am zis ca ,atunci cand a venit ultima data ne-am certat si i-am zis sa nu-mi mai calce pragul ca io n-am nevoie de gunoaie in casa? Daca m-a auzit vreun suedez si l-a luat????

Subscribe
Notify of
guest
13 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mihaela El Wageeh
11 years ago

cum o fi frate sa stai intr-o tara care ….n-are gunoi?

slowaholic
11 years ago

Ce tare e ultima replică!!!! 🙂 Da’ chiar! Cum o fi să fie așa curat? 🙂

mirandaart
11 years ago

titlul m-a atras
ultima replica ai ratat-o, numai romanii iau :))

Alex
Alex
11 years ago

Ce necaz pe capul lor de „suedeji”! Ma simt atât de „mândru” că sunt român şi sunt înconjurat de „munţi” de gunoaie! Şi-atâţia oameni în jur, cu mentalitate de …gunoieri… Mmmm! Să moară ăia de invidie, ce grozavi mai suntem!
Fain articol!
O zi bună! 🙂

Foarfeca
11 years ago

Prima oară am crezut că e un titlu din Times New Roman sau The Onion sau ceva :p

buceginatura2000
11 years ago

Incerc sa imi imaginez cum ar fi sa nu mai avem gunoi in tara, prin toate locurile 🙂

buceginatura2000
11 years ago

Nici eu nu spun ca reusesc :)) este de necrezut