Detartraj dentar: preț și avantaje

Pentru a avea o dantură sănătoasă trebuie să respectăm toate regulile impuse de o igienă orală riguroasă și să efectuăm un control periodic în cabinetul specialistului.

Însă, cu toate că ne luăm măsuri de igienizare și că acordăm o atenție sporită îngrijirii dinților, nu putem evita placa bacteriană și acumularea de tartru, indiferent cât de bine ne îngrijim dinții. Din fericire însă, stomatologii au soluția perfectă pentru a rezolva aceste probleme și anume: efectuarea unui detartraj dentar cu ultrasunete, o metodă stomatologică modernă.

Ce presupune un detrartraj dentar?

Eficacitatea periajului dentar este diminuată de acumulările masive de tartru care dezvoltă un mediu propice pentru bacterii. Tocmai de aceea, pacienții au nevoie de un detartraj dentar, o procedură stomatologică care presupune îndepărtarea depozitelor de tartru de pe dinți și a plăcii bacteriene.

Detartrajul dentar cu ultrasunete este o metodă neinvazivă pe care o utilizează stomatologii pentru a igieniza cavitatea orală. De regulă, aceasta tehnică este rapidă, nu implică durere și durează o singură sesiune stomatologică. Pentru o proces de curățire completă, specialiștii recomandă efectuarea unui detartraj dentar împreună cu periajul profesional, air-flow-ul și fluorizare.

Există două tipuri de detartraj dentar:

Detartraj dentar manual. Stomatologul utilizează instrumente speciale ascuțite – sondă, gheară, seceră, chiuretă. Din această cauză, intervenția este un pic dureroasă și poate provoca temporar sângerări gingivale.

Detartraj dentar cu ultrasunete. Procedura se realizează cu ajutorul unui aparat cu ultrasunete care elimină tartru și curăță dinții prin intermediul jetului de apă. În acest fel, se evită supraîncălzirea dintelui, oferind o senzație de curățire. Această procedură este potrivită mai ales pentru a îndepărta tartrul din zonele mai greu accesibile – zonele subgingivale și spațiile interdentare.

Ce preț are un detartraj dinți?

Dacă dinții tăi au nevoie de o curățare, atunci înseamnă că trebuie să îți faci un detartraj dentar. Cu toate că este o operațiune banală, fiind vorba despre sănătatea dinților tăi, ar fi bine să te orientezi către cei mai buni specialiști. Clinica Trident din București oferă servicii premium pentru orice tip de procedură stomatologică. Experiența medicilor, alături de aparaturile ultramoderne, îi determină pe pacienți să recurgă la serviciile stomatologice pentru a-și menține sănătatea orală.

Dacă te întrebi ce preț are un detartraj dentar, ei bine ar trebui să știi că o procedură completă care implică un detartraj, apoi un periaj profesional urmat de o fluorizare dentară costă aproximativ 350 lei RON, preț pentru un adult. Costul unui detartraj de dinți la copii este 160 RON.

Ce avantaje aduce un detrartraj cu ultrasunete?

  • Este o procedură simplă;
  • Previne apariția bolilor paradontale;
  • Reduce în mod considerabil sângerarea și inflamația;
  • Vibrațiile emise de acest aparat nu sunt agresive;
  • Detartrajul cu sunete nu necesită anestezie și nu provoacă durere;
  • Curăță zonele mai greu accesibile – de exemplu, cele subgingivale;
  • Nu provoacă efecte secundare;
  • Curăță eficient dantura, lustruind suprafețele dinților și îndepărtând placa bacteriană.

Cât de des se recomandă efectuarea unui detartraj dentar?

În general, medicii stomatologic susțin că ar trebui să apelăm la această intervenție periodic – o dată la 4-6 luni, indiferent de vârstă. În cazul fumătorilor, este indicat să efectueze un detartraj dentar  la fiecare 3 luni.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments