5 reguli elementare de care să ții cont când eşti prost şi nu vrei să te dai de gol



Când eşti prost şi nu vrei să te dai de gol, ai întotdeauna posibilitatea să şi reuşeşti. Trebuie doar să ții minte regulile de mai jos. Dacă totuşi nu reuşeşti să ți le bagi în cap (deh, prostia, bat-o vina…) notează-le pe spatele buletinului, pune-le la capul patului, în vestiarul de la muncă sau scrie–le în palmă, oricum nu te speli cu săptãmânile (tot de prost ce eşti) Care-s regulile alea? Io-te colea:

1. Nu încerca să pari deştept Aparențele înşealã doar pe cei mai proşti ca tine.  Probabil te vei simți bine o perioadă, dar va fi destul de scurtă şi te vei adânci mai rău în întunericul din mintea ta.

2. Nu semnaliza 

Încearcă să te îmbraci cât mai simplu, dă muzica mai încet, nu afuma tot cartierul cu aroma micilor tăi. Deasemeni, încearcă să nu râzi când alții plâng, să nu te enervezi când toată lumea e calmă, du mai des mâna la gură şi înghite scuipații, nu-i mai înşira pe te-miri-unde. Ştiu, prea multe detalii, dar te poți strădui un pic, poate-poate.

3. Spune des „nu ştiu”

Te asigur că nu doare, nici nu-ți ies bube pe nicăieri. Ceilalți vor înțelege şi vor aprecia faptul că nu-ți dai cu părerea aiurea. Dacă totuşi nu te poți abține de la datul cu părerea, adaugă repede un „zic io” şi, dacă se întâmplă să fii contrazis, taci dracului din gură, nu te ofusca, ştii bine că eşti prost!

4. Taci cât mai mult posibil

Vei trece drept gânditor, inteligent, exact cum vrei să pari! Dacă mai exersezi şi două-trei priviri în gol, eşti deja filozof! Fă o probă! Încearcă să nu-ți foloseşti vocea vreo săptămână, să vezi cât de relaxați vor fi cei din jurul tău. Unii vor crede chiar că te-ai vindecat!

5. Foloseşte cât mai puține cuvinte

De preferat „da” şi „nu” Nu vei da greş niciodată cu ele. Bine, s-ar putea să dai greş dacă, de exemplu, eşti întrebat dacă te bucuri c-a murit capra vecinului şi tu răspunzi da, dar nu-i bai, s-ar putea ca prostia să-ți fie umbrită de ceea ce unii ar numi sinceritate.

Crezi că-i greu? Nu-i, trebuie doar să vrei să nu pari prost. Cum tu eşti suficient de prost şi voința nu te dă afar’ din casă… m-am oprit la 5 reguli. Măcar pe-astea să le ții minte…

Subscribe
Notify of
guest
14 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Domnu' Roz
7 years ago

le-am trecut in revista … trebuie sa le aplic 🙂

Jurnalistul Somer
Jurnalistul Somer
7 years ago

Merci. Propui, dară, să mă sinucid. Sper să-mi iasă nu cum i-a ieșit lui Turcu!

Racolța Petru
Racolța Petru
7 years ago

Nu pot să tac, deci bla, bla bla… Când găsesc pe cineva care să-mi suporte logoreea. Dar se întâmplă, adesea, invers. 😉

Cristina Dragomir
Cristina Dragomir
7 years ago

mor de ras aici. Ioana, regulile tale sunt facute pentru a fi incalcate. De ce? Tocmai pentru ca prostul s-a nascut sa iasa in evidenta. Daca tot e prost, macar sa stie lumea.

Cristian
Cristian
7 years ago

„Cand esti prost si nu vrei sa te dai de gol”… Prostul nu stie ca e prost. Si nici nu poate fi convins ca e prost. De aia se da de gol. Iar raspunsurile monosilabice de tip „da” si „nu” nu sunt obligatoriu dovada omului inteligent. Cel putin asa vad eu lucrurile.

Aliosa
7 years ago

Cum facem cu PROVERBUL ” Prostul nu e prost destul, daca nu e si fudul ” ? 🙂
Am dat REPUBLICARE pe My Blog
http://amintiriamintiri.wordpress.com/
pentru a le citi ( cele 5 reguli) 🙂 si persoanele virtuale ce mai trec din cand in cand pe acolo…………..
O saptamana fara PROSTI in jurul tau !!! 🙂 🙂 🙂

Lamiita Petre
6 years ago

Vorba lui Creanga: „stiu ca sunt prost dar cand ma uit in jur, prind curaj” :)))