De ce are zebra dungi ? Ghici!

După ani de studii și analize, cercetătorii au descoperit, potrivit National Geographic, câteva motive pentru care zevrele sunt albe cu dungi negre.

”Bineînțeles că asta ține de evoluție, iar factorul cel mai important este legat de mediul în care trăiesc și au evoluat și, mai precis, de temperatură.

Astfel, cum zebrele trăiesc în zone cu temperatura ridicată și stau mult sub soare, acest colorit de alb, cu negru, în dungi, le-ar ajuta să nu se încinge atât de tare, deoarece dungile negre, pierdute printre cele albe, se încălzesc mai greu, și în proporții diferite.

Un alt motiv, ține tot de temperatură, dar de data aceasta de muște, despre care știm cum se adună pe animale, iar dungile se pare că le-ar induce în eroare, astfel încât zebrele sunt mai puțin deranjate de micile gângănii sâcâitoare.

Sursa articol si foto: Libertatea.ro

h_51586601_636d059de6

Ca cum ar veni, nu stati prea mult in soare sau in preajma muștelor, ca s-ar putea sa va alegeti cu niste dungi de toata frumusetea. Pe tot corpul. In timp, binenteles! .Prima generatie de urmasi va avea doua-trei dungi si o droaie de muște. Soarele va bate doar in dunga trei. A doua generatie, o droaie de dungi si la fel de multe muște , toate confuze: ”Sa te ciupesc de dunga alba sau de dunga neagra?  Incep cu alb. Ba nu, cu negru! Pfff, ce dilema! Mai bine nu te mai ciupesc deloc! O sa fac doar caca , sa nu mai fie albul alb, si-o sa-mi chem si suratele sa ne facem toate nevoile pe dungile tale albe!”  Cum? Dungile sunt negre, fundalul e alb? Ba nu! Zebrele au dungi negre si dungi albe! Bine-bine! Zebrele au dungi! Albe, negre, ce conteaza, important e ca cercetatorii au descoperit de ce au zebrele dungi. Iar acum , chiar in acest moment, au  demarat studiul De ce toate animalele au coada in acelasi loc . In programul aceleiasi echipe de cercetare se mai afla si studierea legaturii dintre miscarea acelor de ceasornic si respiratia pestilor zburatori .Se anunta niste concluzii in dungă , asa ca fiti pe faza! 

Ah, am uitat sa le spun cercetatorilor un banc :

La gradina zoo un hipopotam intreaba zebra:
– Auzi, de ce ai dungi?
– Pentru ca la magazin nu mai aveau buline.

Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Cristian
9 years ago

În textul preluat din Libertatea s-a strecurat o eroare. Albul este cel care se încălzește mai greu și nu negrul așa cum apare acolo. De aceea vara purtăm culori deschise.

Poteci de dor
9 years ago

Deşi nu m-am întrebat niciodată, mă bucur că am găsit răspunsul

slowaholic
9 years ago

:))))))) haaaaaaaa!!!!!!! :))))))