O poveste cu sandale, pulovere și alte cele

 

Când m-au trimis la aeroport să-l întâmpin am fost aproape de o criză de nervi, mașina mea de serviciu era singura din firmă care nu avea cauciucuri de iarnă și tocmai începuse să fulguiască. Cine plătește amenda? Firma, mi-a răspuns șeful, doar du-te, nu-l putem lăsa să vină singur. M-am dus, evident, nici mie nu mi-ar fi convenit să vin tocmai din Africa și să nu m-aștepte nimeni la aeroport. Pe drum, mi-am aruncat privirea la o plăcuță pe care cineva de la secretariat scrisese stângaci  Bomani Mitumba. 

……………………………………………………….

– Hello! I’m Bomani!

Nu știu dacă mi-a scăpat pancarta din cauza vocii ori a namilei de lângă mine. Înainte de a apuca să răspund, mintea mea făcea inventarul celor văzute: vreo doi metri de om cu doi ochi mari în vârful capului. O cămașă lălâie cu mânecă scurtă imprimată cu niște flori mari, ostentative, de-un roșu aprins ce-mi rânjeau, parcă, de pe umerii nepotrivit de osoși ai noului coleg, m-a lăsat cu gura căscată. Mai jos, o pereche de pantaloni scurți și… sandale. Sandale?

– Știu, nu-s îmbrăcat în ton cu clima, nu?

Evident că nu, fir-ar… Engleza mea se ascunsese pe undeva, zgribulită, șocată, din accentul de Harvard nu mai rămăsese decât un hârâito-mârâit:

-Hâncântat! Să… hmergem, e foarte mfrig. Ai hbagaj?

-Nu, am preferat să vin fără, îmi voi cumpăra de aici cele trebuincioase.

Deja vedeam titlurile tabloidelor: African doborât de un grad Celsius. Venit la schimb de experiență, plecat degerat. Bomani Mitumba, sandaua și gerul – o combinație tragică.

 

În camera de hotel unde aranjasem să fie cazat pentru următoarele șase luni, cu câte un ceai în față, el frecându-și mâinile pentru a se încălzi, eu abia reținându-mă să mulțumesc cerului că nu-s în locul lui, ne-am apucat să căutăm ceva îmbrăcăminte pe internet, clar nu era cazul să batem magazinele în sandale. Cum aveam la dispoziție un buget pentru cheltuieli suplimentare de 2000 de lei, am intrat direct pe Answear. Evident, am început căutările direct cu încălțămintea, în secunda aceea ea era prioritatea mea numărul unu. După un tur de forță printre cizme de iarnă, am aterizat într-un final pe pagina noutăți și i-am luat un palton Mango Man (549,90 lei).

palton bărbați

 

Nu ne-am oprit aici, la palton, am adăugat și cinci cămăși Medicine și două Jack & Jones în coșul virtual și, cu bugetul ușurat de 1113,20 lei, am pornit vânătoarea de pantaloni mai îndârjiți ca oricând.

                                                camașa bărbați

 

Nu vă așteptați să-l las în pantalonii lui scurți, nu? Până la urmă imaginea firmei noastre va fi reprezentată, fie ea și indirect, în următoarele luni de dumnealui, cel venit în sandale. Am găsit și pantaloni (tocmai de aceea alesesem site-ul Answear, știam că au de toate), o pereche de Only & Sons (149,90 lei) și două perechi de jeanși Medicine, fiecare la 66,90 de lei ne-au rezolvat problema, valoarea coșului nostru ajungând la 1396,90 lei.

jeanși bărbați        jeanși bărbați        pantaloni barbați

Mai aveam suficienți bani să căutăm și ceva pulovere pentru bărbați, imediat ce am reumplut ceștile cu ceai l-am invitat pe oaspetele meu cel încălțat în sandale să arunce o privire pe oferta Answear. Și-a ales un Northen Story, un Medicine și un Kensington, spre bucuria mea, la prețuri destul de bunicele, așa că acum coșul cântărea fix 1540,60 lei.

 

pulover bărbați        pulover Medicine bărbați         KENSINGTON PULOVER BĂRBAȚI

 

Am găsit șosete – zece perechi, încă 99 de lei, o curea – 32,90 lei, un fular la 34,90 lei și dacă tot eram cuprinși de febra cumpărăturilor… un portofel pentru bărbați, nu se cade să aibă omul ditai garderoba nou-nouță și portofel vechi, unde mai pui că, în total, cu tot cu portofelul de 59,90 lei cheltuisem doar 1767,30 lei. Sincer, cu-n pic de imaginație, ar trebui ca, folosind tot ce luasem în diverse combinații, să nu apară două zile la rând îmbrăcat la fel, pe tot parcursul unei săptămâni.

portofel bărbați

Am achitat totul online, aveam transport gratuit, deci nu am plătit altceva în afară de costul produselor, am spus un trăiască reducerile de pe Answear.ro în gând și mi-am exprimat dorința de a-l lăsa pe coleg să se odihnească până luni (era abia joi, avea mesele asigurate, nu mai avea nevoie de ajutor până atunci). Evident, n-a protestat, lungile ore de zbor cu avionul și sesiunea de shopping online îl cam doborâseră. M-a condus prietenește la ușă, ne-am dat mâna bărbătește și-n acel moment…. zbang! mi-a sărit sandaua-n ochi! F… Sh… bip, toate pe românește, evident, am uitat de sandale!

– Ghete! Ne trebuie ghete!

– What?

– Boobs! Boots! Boots, we forgot the boots!

– Oh, don’t worry, I will buy a pair from answear.ro, now I know how! See you monday!

Ușa s-a închis aproape milimetric pe lângă nasul meu. Ce ți-e și cu africanii ăștia… Well, o fi el în stare să-și găsească ceva de încălțat, nu? Mai are 232,70 lei, la banii ăștia sigur găsește ceva!

 

 

Articol scris pentru proba cu numărul 28 din competiția Superblog pentru sponsorul Answear.ro

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ionut
4 years ago

Excelent site-ul, multumesc pentru recomandare.