Moșule, ești pe recepție? Un ceas, te rog!

Cât e ceasul?  What it’s the time? Que hora es? Inona ny cloka? 

Dacă la primele trei întrebări aș răspunde satisfăcător, la a patra aș da-o-n bară. Google translate zice că-i corespondentul lui cât e ceasul în… malgașă, știți voi, limba oficială din Madagascar. Eu zic să-l credem pe cuvânt, cine suntem noi să-l contrazicem? Bine, nu-l contrazicem dar… cum răspundem la inona ny cloka ăsta? Închipuie-ți că ești turist pe-acolo și te întreabă un băștinaș sau, și mai rău, tu ești cel ce vrea să afle cât e ceasul pentru că de-n-vacanță ce ești, ți-ai uitat telefonul cu tot cu google translate în el în camera de hotel și-ai ieșit să-ți iei sakafo maraina pe malul oceanului Indian. Eh, nu-i așa că era bine să fi avut un ceas la mână? De exemplu… un Oyster. No, acu’ nu te strâmba, dacă tot m-ai lăsat să te duc până-n Madagascar lasă-mă să-ți arăt și ce ceas ar fi trebuit să porți acolo, e numa’ bun de-o incursiune în ocean:

 

                                           ceas sursa foto: internet

 

Ah, ok, am înțeles, tu ești fan ceasuri de bărbați moderne, smart, din cele care măsoară nivelul de stres, cu termometru, busolă giroscopică, sonerii polifonice, memorie internă și încă vreo șaij’de alte chestii care-ți vor fi megafolositoare? Uite, Garmin fenix 6x pro solar, e imposibil să nu-ți placă:

 

Cum? Cine-s eu de-ți dau ție sfaturi despre ceasuri și vacanțe în Madagascar? Păi… Ioana! Să-ți arăt ce ceas de damă port dacă tot mă dau expertă-n orologii? Hă… păi stai să vezi… eu nu prea port ceasuri, am câteva dar… bine, uite, îți fac o poză cu ce am la îndemână:

 

ceasuri

 

Pfff, mai bine nu-ți arătam. Te las să termini de râs și dup-aia-ți explic. Ce vezi tu aici mi se potrivește de minune. Toate sunt practice, vesele, sport (+/_ cel alb) și-s genul de ceas de damă care îmbină perfect utilitatea cu funcția de accesoriu. Până și afurisitul ăla mic care-mi însoțește toate turele de noapte mă reprezintă cu succes: îmi măsoară timpul, răbdarea, mi-e cel mai bun confident și sfătutitor, știe exact ce trebuie să fac și cînd, el îmi spune dacă-i prea târziu sau prea devreme, dacă-i vremea să plec sau să vin; eu și el suntem o echipă tare bună. Și cel alb mi-e la fel de drag și mă reprezintă la fel de bine, e un Sekonda, uite, hai să ți-l arăt:

 

ceas

Nah, acum zi, mi se potrivește sau nu? Bine, mi s-ar potrivi și mai bine ceva de genul:

ceas

E un Swatch The Originals GR178 Rosso Bianco, are numai 19,8 grame, arătătoare și markeri de oră cu inserții luminoscente, brățară netedă din silicon și e disponibil în 5 zile, numai la comandă pe WatchShop.ro. El e alesul! L-aș purta cu drag, aș avea grijă de el ca de ochii din cap și n-aș încerca să-l asortez ținutei mele, nu l-aș încătușa între anumite culori, l-aș lăsă să strălucească, să iasă în evidență, să fure priviri. Până la urmă, daca facem abstracție de rolul practic al unui ceas, cealaltă funcție a sa, de accesoriu, asta ar trebui să facă, nu, să ne aducă un plus de… ceva.

Well, nu-mi rămâne decât să îl aștept pe Moș Crăciun, cine știe, poate-i mai inspirat anul ăsta – i-am lăsat și o scrisoare ca să-l ajut (jur!), i-am trecut acolo adresa showroomului celor de la WatchShop din Banu Manta și adresa magazinului lor din Afi Palace Cotroceni, asta în caz că rămâne fără megabiți, că-i lasă bateria pe reni sau i se defectează moșului gps-ul de la sanie. De ce spun că poate-i mai inspirat anul ăsta? Evident că am un motiv întemeiat, de ce credeți că vă vorbeam în malgașă? Din cauză că Moșul, anul trecut, obosit probabil de la mirosul de rășină, mi-a adus cadou un sejur în Madagascar (pentru asta jos pălăria!), doar că biletul de avion era numai dus! Acum spuneți și voi, nu-mi era folositor un smartwatch, știam și eu cât e ceasul și nu mai era nevoie să-ntreb acum în stânga și-n dreapta de sakafo maraina? Cum? Nu, n-am greșit, îi întreb de mic dejun, dacă vor, adică! Vezi tu, mie-mi cam place aici: am găsit de muncă, am soare, apă, nisip, ce mai, raiul pe pământ, doar că afurisita de limbă îmi dă de furcă, de-aia-mi trebuie un ceas, înțelegi, măcar nu mă mai fac de râs când deschid gura, mă uit la mână și gata! Nu că n-aș avea cu ce să-l cumpăr, problema e că n-am de unde, ăștia vând p-aci numai pești, crabi, cocktailuri și scoici, nu ceasuri. Moșule, ești pe recepție? Un ceas, te rog!

 

Articol scris pentru proba cu numărul 21 din competiția Superblog, pentru sponsorul WatchShop

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments