Uită de ”dacă”, ”poate”, ”oare”. Experimentează!

 

Vineri

 

-Nu cred că ai ales bine, sincer!

-De ce?

-Pentru că nu-l văd circulând cu viteză nici în cele mai rele coșmaruri ale lui. Tu te-ai uitat vreodată cum parchează? Ai văzut cum nu coboară din mașină decât atunci când e absolut convins că s-a încadrat perfect în spațiul de parcat? Nu-l poți trimite pe un circuit de viteză, ai strica ziua oamenilor de acolo, zău! Plus că probabil nici nu știe cum să treacă de viteza a treia. Tu ești conștient că nu vorbim de o pistă pentru cărucioare de supermarket?

-Evident că sunt! Și dacă stau să mă gândesc bine, cred că și ție ți-ar fi folositoare o astfel de experiență! De unde ți-a răsărit teama asta? Nici când ai zburat cu balonul nu erai așa galben la față! Ce te deranjează, de fapt?

-Ce mă deranjează? Mă deranjează că de luni încolo o să ne căutăm amândoi de muncă, aia mă deranjează!

-Hahaha! Stai liniștit, luni o să fie atât de încântat încât nici n-o să te bage în seamă! Ori, dacă o să te bage, va fi doar ca să-ți spună c-ar trebui să te duci și tu! Amintește-ți că el ne-a sugerat, acum doi ani, să oferim colegilor noștri, în loc de prime în bani, cadouri în vouchere prin care să le oferim șansa să se deconecteze de la atmosfera de birou. Ei, a venit rândul lui să afle ce înseamnă sintagma experimenteaza viata. Și o să afle nu oriunde, ci pe circuitul lui Titi Aur.

-N-ai vrea, totuși, să-i oferim un city break la Băile Felix? S-ar mula perfect pe felul lui de a fi, zău!

-Nu-ți mai face atâtea griji, chiar n-ai de ce, crede-mă, îl cunosc mai bine decât îți imaginezi. Am dat eu greș cu vreunul dintre angajați? A fost vreunul dezamăgit, furios, supărat, traumatizat? Nu! Nici el nu va fi, îți garantez! Hai, ne vedem luni!

 

 

Luni dimineața

 

-Ți-am zis eu că nu văd bine toată chestia asta! Ar fi trebuit să iei în calcul sugestia mea cu city-break-ul la Amara.

– Cred că ai zis Băile Felix!

-Ăh? Ce naiba mai contează ce-am zis? Ce e important e că stăm ca proștii de juma’ de oră în birou pentru că el te-a sunat ieri, duminică, să-ți zică să nu te miști din sediu până nu vorbești cu dumnealui. Și dac-ar fi vorba numai despre tine nu m-aș enerva, dar ți-a cerut să te asiguri că și eu sunt prezent. Păi ce vină am eu că n-ai vrut tu Băile Felix? Venea omul de-acolo fresh după o baie în nămol eram azi relaxați cu toții!

 

-Nu vrei să te calmezi? Uite-l, parchează mașina, în câteva minute calvarul tău va lua sfârșit!

 

experiente

 

Marți

 

Dragi colegi,

Prima de Crăciun pentru anul acesta vă aduce experiențe cu adrenalină. Fiecare angajat va primi în următoarele zile via e-mail un voucher electronic pe care-l veți putea folosi în următoarele 12 luni. Am ales pentru voi Experiența Ying Yang – Viteză și adrenalină pe circuit de lux, suntem siguri că vă veți bucura de clipe de neuitat, dar aveți posibilitatea să optați pentru orice alte experiențe cu adrenalină disponibilă pe site-ul experimentează.ro, inclusiv pe cele încadrate la categoria experiențe cu romantism.

 

De unde naiba ai știut c-o să-i placă?

-Well… are pe birou o fotografie cu un copil.

-Da, lângă o mașinuță de carting! Ce-i cu ea? Probabil e vreun nepot, ceva, el n-are copii.

-Nu, nu e nepot, e chiar el!

-?!?

-Avea 10 sau 11 ani, era deja campion european la categoria vârstei lui și două mari nume din Formula 1 îi făcuseră deja oferte pentru al coopta ca pilot-junior în echipele lor. A renunțat brusc. Nimeni nu știe exact de ce, unii spun că din cauză că mama lui a murit într-un accident provocat de un șofer beat, alții spun că pur și simplu s-a plictisit să tot fie primul pe podium. Ideea e că m-am uitat atent la acea fotografie și… copilul din ea mi s-a părut atât de fericit, atât de diferit de omul matur de azi încât mi-am zis… de ce nu? E evident că n-am dat greș alegând să-i dau șansa să-și reamintească un crâmpei din ceva ce i-a definit copilăria. Zâmbetul cu care a venit ieri dimineață spune tot. Iar faptul că încă mai zâmbește…

-Știi că ai dreptate? Bine, la fotografie nu m-am uitat eu cu atenție dar fața lui de ieri… Fenomenală schimbarea! Un zâmbet mai larg n-am văzut în viața mea! L-am văzut și azi, tot așa rânjit era. Sincer, sper să nu-l țină prea mult starea asta, jumătate din angajate sunt deja leșinate după el, ca să nu mai vorbesc de Maria. Și eu, ca tăntălăul, speram să indrăznesc într-o zi s-o invit la un film!

-Păi… folosește voucherul!

-Voucherul?

-Da, e ocazia perfectă! Alege una din acele experiențe cu romantism și invit-o!

-Cine, eu?

-Dacă nu tu, cine? Sunt sigur că abia așteaptă, de luni de zile mă uit la voi cum vă priviți pe furiș ca doi adolescenți.

-Cine, ea?!

-Doamne-Ferește! Ieși din biroul meu că te trimit acum la Băile Felix!

-Stai un pic, dacă mă refuză? Dacă nu ne placem și… altfel? Dacă…

-Dacă n-o inviți, n-o să știi niciodată! O să rămâi cu dacă al tău!

-Vrei să zici că ar trebui să…

-Exact! Experimentează!

experimentează

 

Articol scris pentru proba cu numărul 16 din competiția Superblog 2019 pentru sponsorul Experimenteaza.ro

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments