Acoperis pentru visuri

Visurile fiecăruia dintre noi depind, în mare parte, de felul în care știm să ni le gestionăm. Oricine poate visa, poate face planuri, își poate stabili ținte dar nu oricine își poate îndeplini visurile. Putem visa să ajungem astronauți, politicieni, piloți de raliu, oameni de afaceri, vedete de cinema, dar nu este suficient doar să visăm, trebuie să facem și pași în direcția bună pe drumul care ne va duce spre ceea ce ne dorim. E ca și cum am construi o casă: pornim de la un proiect, turnăm fundația, punem cărămidă peste cărămidă și ajungem la acoperis. Pentru că, vedeți voi, un vis, fie el văzut ca o carieră într-un anumit domeniu, fie ca o casă în adevăratul sens al cuvântului, nu pot rezista prea mult timp fără un acoperiș. Abia atunci când ajungem să avem un acoperiș, fie el de tigla metalica, fie el de tabla cutanata zincata, putem spune că visul la care-am lucrat cu atâta trudă s-a conturat – asta în cazul în care clădim o casă; În cazul unei cariere de succes, acoperișul este chiar învățătura și învățămintele acumulate de-a lungul clădirii acesteia.

 

Casa visurilor, ușor de construit?

 

Depinde de… multe. Poți visa. Vedeți, mai sus spuneam că  acoperișul unei cariere de succes este suma cunoștințelor acumulate. ca să-ți construiești o casă singur, doar bazându-te pe  cunoștințele acumulate este un pic mai greu, asta ar însemna să fii arhitect, proiectant, inginer constructor, instalator, electrician, fierar betonist. Și muncitor. Cam greu, nu? Nu, casa visurilor nu este ușor de construit. Nu fără un pic de ajutor, nu fără consiliere. Hai să luăm drept exemplu ceva ce poate părea simplu: cumpărarea materialelor. Cum știi ce tip de fundație e cea mai potrivită pentru solul pe care construiești? Cărămidă sau BCA? Și iarăși revin la acoperiș: paie, șindrilă, tablă, țiglă? Și dacă optezi pentru țiglă, de care țiglă? Există tiglă ceramică și tiglă metalică (probabil există și alte tipuri de țiglă, dar eu nu le știu pentru că nu lucrez în domeniu). Să spunem că dai cu banul și te hotărăști pentru cea metalică: ce grosime, ce lungime, ce culoare, lucioasă sau mată, care e cea potrivită pentru casa ta? Vedeți, lucrurile par tare complicate și chiar sunt, mai ales atunci când nu te pricepi. Dar pot fi și simple, dacă ajungi să cumperi acoperișul din locul potrivit.

 

Diviziadeacoperisuri.ro

 

Ei sunt locul potrivit. Am văzut câteva recenzii video despre ei și, la acoperisuri, par să nu aibă concurență, nu una serioasă, oricum. Faptul că îți oferă consultanță în alegerea acoperișului perfect pentru casa ta, că te ajută să înțelegi de ce țiglă metalică și nu șindrilă, de ce 0,50mm și nu o altă grosime și multe alte de ce-uri, Evident, alegerea finală e a ta, tu decizi dacă casa visurilor tale merită cel mai bun acoperis, dacă vrei ca acoperișul să aibă rame de etanșare sau jgheaburide scurgere, dacă-l cumperi verde deși casa ai vopsit-o în roșu aprins. Totuși, ar fi bine să ții cont de sfaturile celor de la diviziadeacoperișuri.ro, sunt gratis. Cum tot gratis e și transportul materialelor cumpărate de la ei. În funcție de schița acoperișului, îți vor face o ofertă personalizată, iar prețul, te asigur, va reflecta calitatea produsului fără a te lăsa cu buzunarele goale, asta spun cei  14876 de clienți mulțumiți, clienți care au plasat la diviziadeacopetișuri 26560 comenzi (onorate, evident), dimpotrivă, poți economisi până la 1000 de lei la achiziția unui sistem de acoperis complet.

De ce este atât de important acoperișul

ACOPERÍȘ, acoperișuri, s. n. Partea de deasupra care acoperă și protejează o clădire de intemperii; acoperământ. – Acoperi + suf. -iș. sursa: DEX ’09 (2009)

Acoperă, deci. Apără și protejează. Pare destul de important, nu? Și chiar este. Bine, presupun că voi știați deja asta, nu mai trebuia să vă spun eu. Așa cum știați și faptul că o carieră se clădește în timp, cu grijă, cu răbdare, folosind cele mai bune materiale de construcții: ambiție, pasiune, studiu, perseverență. Care este, totuși, ”acoperișul” unei cariere de succes? Comportamentul ireproșabil – el te va proteja de intemperii. Din păcate, acoperișul carierei tale nu poate fi cumpărat (oh, ba da, știu!), nu de la diviziadeacoperișuri.ro, ei doar te consiliază, obțin pentru tine cel mai bun preț la orice fel de acoperiș de casă ți-ai dori.

tigla

Eu încă visez. Știu ce vreau, știu că pot, știu și de unde să încep construcția, știu ce tip de casă mi se potrivește, știu de unde îmi pot lua materialele necesare. Mai știu și faptul că visele se clădesc pas cu pas, cărămidă cu cărămidă, și că garanția unei clădiri durabile o dau atât fundația cât și un acoperiș trainic și totuși, încă visez. Îmi lipsește ceva, acel ceva care să-mi dea aripi, și nu mă refer la Red Bull. Poate încă n-am găsit cerul sub care să-mi așez acoperișul, pereții pe care să-i apăr de intemperii, fundația pe care să-mi așez visele și visurile. Mai am timp, îmi zic. Și timpul trece.

 

Articol scris pentru proba cu numărul 22 din competiția Superblog 2018

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments