Un magazin second hand, sursă de haine chic și smart

Voi ştiți câte perechi de pantaloni are, în medie, o femeie, în garderoba sa? Da, de femei întreb, nu de bărbați, ăştia nu prea-s cu hainele. Dac-ar fi sã răspund eu mi-ar lua ceva timp pentru că ar trebui să mă deplasez la şifonierul personal şi să le număr. Hai că mă duc! 1, 2, 3, 4! Patru??? Cum patru??? Mi-a furat cineva pantalonii!!! Oh, stai, 4 trebuiau să fie, mi-am amintit ce-am făcut cu ceilalți.
A trebuit, de curând, să mă mut dintr-un loc în altul. Urăsc mutările, făcutul bagajelor, căratul lor şi reaşezarea la noua locație. Urmare acestei treb’şoare (de cea cu mutatul zic), mi-am înjumãtățit garderoba.  A trebuit să duc mare parte din haine la un container special pentru îmbrăcăminte şi încălțãminte. N-a fost deloc uşor, credeți-mă, să renunț la ele. Unele erau cumpărate cu diverse ocazii, altele primite de la sor’mea pentru că ei nu-i mai plăceau/veneau, multe de la Andreea, prietena mea.
O vreme n-am înțeles-o pe femeia asta, avea o plăcere nebună să-mi dea haine noi sau purtate de două-trei ori pe motiv că ea oricum îşi cumpără altele. O vreme, pentru că atunci când mi s-a părut mie că exagerează cu dăruitul, a trebuit, săraca, să-şi justifice dărnicia. Aşa am aflat că Andreea mea, deşi mie-mi părea cã aruncă banii pe fereastră cumpărând haine cu care-şi umfla şifonierul… cumpăra, de fapt, haine second hand.

Ai vizitat vreodată vreun SECOND HAND?

La întrebarea asta a Andreei am răspuns cu un nu răspicat. Nici eu, a spus ea. Evident, i-am cerut detalii. Aşa am aflat că le cumpăra de pe Evernisaj, un magazin second hand online. Nu mai ştia cum ajunsese pe el dar le devenise, instantaneu, clientă fidelă. Şi asta nu numai din pricina prețurilor accesibile ci şi pentru că dorea să-şi păstreze aerul de eleganță chic şi smart, ori nu putea face aşa ceva cumpărând chinezării noi şi ieftine. Plus că, zicea ea, aşa putea contribui activ la protejarea mediului înconjurător.

Revenită acasă dupã discuția cu Andreea despre haine, mi-am luat la puricat garderoba. Multe haine, mi-am zis. Evident, niciodată suficiente. Uite, mi-ar trebui o rochie nouă  pentru… fix la jumătatea gândului mi-am amintit că Andreea pomenise numele site-ului: Evernisaj.ro

Am intrat pe el şi, la o zi distanță, rochia mea cea nouă stătea pe umeraş în şifonier. Da, ştiu, am zis nouă! Nouă pentru mine, pentru cã o purtam pentru prima datã, pentru că nu mă mai văzuse nimeni în ea şi nu riscam vreo remarcă de genul „e drăguță, te-am mai văzut îmbrăcată aşa la…” . Rochia, deşi second hand, a fost nouă: colegele mi-au admirat bunul gust dar şi materialul de calitate al rochiței cumpărate de pe Evernisaj.ro Una peste alta, mai în glumă, mai în serios, una din ele mi-a cerut-o împrumut pentru o seară. Evident, am acceptat. I-o voi dărui, eu îmi pot cumpăra oricând alta, alt model.

second hand îmbrăcăminte

sursa foto: unsplash

Cum spuneam, m-am mutat. Cu garderoba pe minus. Nu-mi fac griji însă. Comand online, Evernisaj face livrări şi în zona în care stau acum. Pun pariu că în câteva luni completez numărul pantalonilor, rămaşi acum doar patru. Ah, am uitat să vă spun câți am avut. Cam… 20. 16 perechi au ajuns într-un container al unei fundații umanitare. Să vă spun şi câte cămăşi, bluze, tricouri, rochii?  Lasă, nu vă spun, cu siguranță cineva se bucură de ele. Şi oricum, n-am timp acum, am ceva de cumpărat.

second hand haine

Articol scris pentru proba cu numărul 6 din competiția SpringSuperblog 2018

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments