Statisticile arată că interesul oamenilor pentru propria lor imagine face ca tratamentele de cosmetică dentară să rămână, la nivel mondial, pe locul 1 în topul celor mai solicitate servicii stomatologice. Iar printre cele mai populare astfel de tratamente se numără, fără doar și poate, albirea dinților.

Așadar, tot mai mulți oameni apelează la această tehnică pentru a obține un zâmbet mai alb și mai frumos, indiferent dacă e vorba despre metoda albirii dentare la domiciliu, realizată cu ajutorul gutierelor, sau despre cea efectuată în cabinetul stomatologic, prin intermediul unei lămpi pentru albirea dinților.

Cele mai bune produse pentru albirea dinților

În ambele situații, printre cele mai bune produse recomandate pentru obținerea unui zâmbet mai strălucitor – atât din punct de vedere al eficienței, cât și din punct de vedere al prețului – se numără Pola Night și Pola Office, tratamente profesionale de înaltă calitate, cu efecte rapide și durabile în albirea dentară.

Tratamentul Pola Night de albire dentară la domiciliu este bazat pe un sistem avansat, care conține o concentrație de peroxid de carbamidă de 16% și agent de desensibilizare ce acționează asupra terminațiilor nervoase dentare, reducând semnificativ sensibilitatea post albire. Efectele acestui tip de tratament pentru albirea dinților pot deveni vizibile într-un termen de 5-10 zile, prin folosirea zilnică a gutierelor timp de 60 de minute.

De altfel, tratamentul Pola Office este dedicat utilizării în cabinetul stomatologic, cu sau fara ajutorul unei lămpi pentru albirea dinților. Acesta este conceput pe bază de peroxid de hidrogen cu o concentrație de 35%, ceea ce ajută la obținerea unor rezultate foarte bune în timp record – doar 30 de minute.

Ce avantaje oferă tratamentul de albire dentară Pola Office:

Acționează eficient asupra îndepărtării petelor colorate atât de pe dinții vitali, cât și de pe cei nevitali.

Îndepărtează petele apărute pe suprafața dinților ca urmare a unor tratamente cu anumite medicamente precum antibioticele, spre exemplu, dar și a petelor apărute din cauza unor factori precum consumul alimentar, fluoroza sau vârsta mai înaintată.

Mai mult decât atât, varianta Office+ a produsului de albire dentară marca Pola este considerat cel mai rapid sistem de albire a dinților, necesitând doar 3 aplicări de câte 8 minute.

Cum se realizează un astfel de tratament de albire dentară?

În primul rând, un astfel de tratament pentru albirea dinților începe cu instalarea unei bariere gingivale flexibile, pe fiecare dintre arcadele dentare, cu scopul de a proteja mucoasa.

Mai apoi urmează aplicarea gelului Pola Office pe suprafața dinților și folosirea sau nu a lămpii de albire dentară pentru fotopolimerizare. Următorul pas constă în lăsarea substanței de albire să acționeze, se aspiră gelul și se repetă procedeul conform indicațiilor specifice produsului utilizat.

La finalul tratamentului, se îndepărtează bariera gingivală și se clătește bine cavitatea bucală, după care pacientul se poate bucura de noul zâmbet.

Indicații post albire dentară

Este recomandat ca, după efectuarea unui tratament de albire dentară, pacienții să nu consume alimente care pot colora suprafața dinților (exemplu: cafeaua, vinul roșu, ardeiul roșu, morcovul etc.).

De asemenea, specialiștii recomandă și întreruperea fumatului pentru 48 de ore, timp necesar pentru stabilizarea definitivă a noii culori a dinților.