Care sunt cele mai importante elemente care compun sistemul pluvial?

Atunci când ai în plan construcția sau renovarea acoperișului casei, unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont este alegerea unui sistem pluvial care să facă față și celor mai exigente condiții și care să întregească pe deplin aspectul de ansamblu al clădirii.

De aceea, trebuie să te asiguri că sistemul pluvial pentru care optezi acoperă toate nevoile și oferă cea mai bună protecție.

Spre exemplu, cel mai important rol al jgheaburilor constă în captarea și îndepărtarea apei pluviale și a celei rezultate din zăpada și gheața de pe acoperiș, pentru a menține fațadele curate.

Acest rol, însă, nu poate fi îndeplinit dacă materialele din care este confecționat sistemul au o calitate ce lasă de dorit, iar etanșarea conexiunilor dintre piesele ce alcătuiesc sistemul nu este făcută corect.

Așadar, când vine vorba despre construcția sau renovarea unei case, sistemul pluvial este la fel de important precum e acoperișul.

Specialiștii de la RoofArt România – companie cu 15 ani de experiență în producerea de soluții durabile pentru acoperișuri, explică de ce este atât de importantă calitatea sistemului de jgheaburi și burlane al caselor.

Cele mai importante condiții la care acesta este expus și cărora trebuie să le facă față cu brio sunt următoarele:

  • umiditate permanentă;
  • intemperii;
  • radiații UV.

Jgheaburi, burlane și alte piese. Care este rolul lor?

Un acoperiș metalic de calitate este completat de un sistem pluvial pe măsură. Acesta este mult mai important decât ai crede, întrucât are rolul de a colecta și direcţiona apa de ploaie astfel încât să nu permită să existe posibilitatea infiltraţiilor de apă la fundaţie, lucru care ar distruge întreaga construcție.

RoofArt este singura companie din țară care produce toate elementele necesare unui sistem pluvial complet. Produsul acestora este unul autohton, fabricat prin folosirea unor utilaje finlandeze și materie primă de proveniență nordică – SSAB – companie scandinavă care de câteva decenii produce și crează grade speciale de oţel ce răspund și celor mai exigente cerințe.

Astfel, sistemul pluvial Scandic, produs de RoofArt, combină funcţionalitatea, aspectul estetic şi durabilitatea – caracteristici dezvoltate și îmbunătățite continuu în cei peste 17 ani de experiență în producerea sa.

Și pentru că jgheaburile și burlanele metalice sunt principalele piese ale unui sistem de scurgere a apei, să stabilim care este rolul fiecăruia și de ce alte produse mai este nevoie pentru a obține un sistem pluvial complet:

  • Jgheabul – are rolul de a colecta apa de pe acoperiș.
  • Burlanul – preia apa colectată în jgheab şi o conduce spre evacuare.

Alte elemente care compun sistemul de scurgere a apei de pe acoperiș: brățară jgheab, element rigidizare jgheab, element rigidizare jgheab, capac universal, cârlig jgheab (clasic sau lung) sau cârlig pazie, piesă prindere cârlig, colţar interior/exterior, piesă prea-plin, racord jgheab, pâlnie colectoare, cot burlan, prelungitor burlan, ramificaţie burlan, brăţară burlan, cot evacuare, element captare, mufă, racord canalizare, decantor pluvial, cot elastic, dispozitiv îndoit cârlige.

Având în vedere numărul mare de elemente de care este nevoie pentru montarea unui sistem pluvial, se recomandă cumpărarea tuturor pieselor de la același producător, pentru o potrivire perfectă atât din punct de vedere al montării cât și al calității, al nuanței și al rezistenței în timp.

sistem pluvial

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments