Am pornit la drum cu un plan vag. Un bilet de avion, o rezervare la un hotel, teama că fac o tâmpenie și… cam atât. Tâmpenie în sensul că puteam merge oriunde dar am ales să merg undeva unde… nu prea știam ce mă așteaptă. Ș-apoi… am postat pe Facebook:

De-aici încolo… mi s-a conturat restul concediului. Unul așa cum nu m-aș fi gândit că poate fi. După cele trei zile de Tulcea-natală (scurte, mult prea scurte) a urmat un minimarton de întâlniri cu oameni dragi mie: oameni pe care-i cunoșteam, oameni pe care n-aș fi visat să-i pot cunoaște, oameni pentru care am străbătut distanțe considerabile fără absolut niciun regret. Cam așa arată drumul parcurs în cele 8 zile de călătorii (opt, nu zece):

concediu

Așa îmi arată Google Maps, partenerul meu invizibil (ciudat, nu mi-aș fi închipuit că-s așa bine monitorizată) de concediu, drumurile pe care am mers.

Cum a fost, per ansamblu? Obositor (avion, microbuze, tren, taxi) și… copleșitor.

La Tulcea am revăzut locul în care m-am născut și oameni care mă iubesc de când mă știu. Au fost trei zile în care mi-am dorit ca timpul să se oprească din loc. Am avut parte de îmbrățișări care fac cât milioane de cuvinte și în care mi-am adunat curaj să merg undeva anume. Trei zile în care bucuria revederii celor dragi mie și revederea locurilor în care am copilărit mi-a fost balsam pentru suflet. Am plecat pe o ploaie torențială. Semn rău, mi-am spus.

La Constanța. Agurița, Cătălina, Radu m-au așteptat la gară (deși zi lucrătoare, și-au rupt din timp și au venit să mă vadă) și, după o cafea fulger și ceva pupături, m-au ajutat să găsesc o variantă de transport neluată în calculul inițial (trăiască CFR-ul și lipsa de bilete), către Brașov, unde urma să stau 3 zile. Ș-am găsit.

Am ajuns la Brașov trecând prin Brăila, Buzău și Ploiești. Am ajuns, deși la fiecare popas al microbuzului gândul de cale-ntoarsă îmi dădea târcoale. Și totuși… am ajuns. Și i-am întâlnit pe Cristian și pe La Fee

Doi oameni frumoși, sensibili, pe care sper să-i revăd. Contesă, Cristian, mulțumesc pentru tot!

A urmat Craiova și ai ei bloggeri: Ralucile (Bădiță și Brezniceanu), două fete deștepte, amuzante, frumoase și devreme-acasă, și Daniel Botea  (face omul ăsta o omletă divină, îi zice clompi și aveți în link rețeta, asta ca să nu vă spun că-i un băiat de nota 10!) plus Mircea Șerbănescu și Marian Buzămescu. niște oameni strașnici, cu care am băut bere, am vorbit, am râs, am făcut poze și m-am plimbat prin Craiova surprinzător de frumoasă.

După Craiova, în drum spre aeroport, ultimul popas a fost în Bucureștiul care mi-a scos-o în cale pe colega mea de buzunar Mihaela-Roxana, pe care am găsit-o așa cum o știam: zâmbăreață, vorbăreață, glumeață.

 

Titlul articolului nu prea pare să aibă legătură cu ce povestesc eu, nu-i așa? ”Fericirea există, trebuie doar  să o cauți”?

În cele 8 zile în care am umblat brambura (a se citi cum vreți voi :p), am fost fericită. Nu pentru că am văzut locuri, ci pentru că am întâlnit oameni. Nu pentru că am mâncat la restaurantul X, nu pentru că m-am prăjit pe vreo plajă sau m-am cățărat pe vreun munte. Nu. Am fost fericită bucurându-mă de compania unor semeni. Fericirea nu înseamnă bani, vacanțe în resorturi luxoase, nu se măsoară în bijuterii și nici în lungimea pereților casei pe care-o ai. Nu confunda fericirea cu confortul sau avuția. Și nici cu lungimea concediilor. Măsoară-ți fericirea în clipele petrecute alături de oameni care au aceleași gânduri, trăiri, pasiuni ca și tine. Măsoar-o în pași făcuți pe o alee de parc, în râsete, într-un salut, într-o vorbă bună. Și când vei face asta.. vei vedea legătura dintre titlu și  tot ce-am povestit.

Am spus tot ce-am povestit (?!) dar… n-am povestit tot. Pe lângă toți oamenii pe care i-am amintit aici, m-am mai văzut cu cineva. Acel cineva m-a ajutat să-mi reamintesc, poate fără voia lui, că fericirea, prietenia, dragostea pentru semeni, nu se rezumă la definiții din Dex. Și nici nu se măsoară în kilometri.  Pentru asta, n-o să-i pot mulțumi îndeajuns niciodată.  Te iubesc, A!

Fotografia postată de Daniel Botea.

Fotografia postată de Daniel Botea.

 

Fotografia postată de Ioana Razk.Fotografia postată de Ioana Razk.

 

Fotografia postată de Ioana Razk.

Ei, cei din fotografii, plus alți câțiva dragi mie, m-au făcut fericită în acest concediu. Fericirea există, te asigur, trebuie doar să o cauți. Eu o găsesc apropiindu-mă de oameni. Tu în ce o cauți?