Io credeam că-s! Da’ nu-s! Găsâi în Unica 10 reguli de bună purtate pe care trebuie să le știe orice femeie. Cică dacă nu le știi (sau nu le aplici, n-am înteles exact) nu ești o lady! Am analizat situația și… io nu-s! Nu-s o lady. De ce nu-s? Păi… să vedem!

Regula 1: O femeie va saluta întotdeauna cu zâmbetul pe buze. De asemenea, bărbatul trebuie să salute întotdeauna primul. Întotdeauna? Și când simt că vreau să-l iau la bătaie pe cel din fața mea, să-i mut moaca și să-i stâlcesc freza? Așa, și? Dacă nu zâmbesc nu-s femeie? Holly sh… nu zâmbesc și mereu salut prima! Sunt bărbat și n-am știut!

Regula 2: Dacă te întâlneşti pe stradă cu cineva cunoscut, discuţia nu trebuie să dureze mai mult de cinci minute şi nu trebuie să fie purtată în mijlocul trotuarului. Nașpa. Dacă nu m-am văzut cu acel cunoscut de dooj’de ani, și ăla are o grămadă de chestii de spus ce fac? Îi zic”Bă, nu fii țăran, au trecut cinci minute, mai taci dreaq, io vreau să fiu o lady”? De trotuar… nu știu ce să zic, pe margine-s parcate mașini. Să mă sui pe-o capotă? Mă sui, fac orice, numa’ lady să fiu!

Regula 3: O femeie nu va sta niciodată cu telefonul în mână la masă (pentru apeluri sau mesaje). Dacă trebuie să vorbeşti sau să trimiţi un mesaj important, e obligatoriu să te scuzi de la masă şi să îţi rezolvi problema dintr-o altă încăpereA, nu! Asta nu! Păi cum mai pun pe Fb poze cu ciorba? A, stai, e numai pentru apeluri sau mesaje, pot să-mi trag selfieuri câte vreau, și când râd la farfuria goală, și când bag lingura-n brânză. Da’ dacă-s singură la masă, tot așa, mă scuz la furculiță și mă duc în altă încăpere? Și-n care pana mea încăpere să mă duc dacă n-am decât una? Rezultă cumva că nu poți fi o lady dacă n-ai vilă? N-am, nu-s, asta e!

Regula 4: Florile pe care le oferim cuiva, trebuie să fie scoase întotdeauna din ambalaj. De asemenea, e bine de ştiut că singura situaţie în care este potrivit ca o femeie să îi dăruiască flori unui bărbat, este atunci când acesta din urmă e în spital. Bine de știut! Mai ales dacă eu l-am băgat, îi duc, ce naiba să fac. Dar… stai un pic, n-am înțeles! Despre ce spital vorbim? Dacă-i de boli mintale pot să-i duc doar ambalaju’? Că-i de la florile pe care le-am oferit mai acu’ cinci ani lu’ soacră-mea, ș-aia tot așa, lady, ca mine, păstrează toate ambalajele, nu le oferă nimănui.

Regula 5: Atunci când porţi o conversaţie cu cineva, e absolut necesar ca celălalt să termine de vorbit, înainte de a începe tu.  Niciodată nu trebuie să începi să vorbeşti peste cineva.  Niciodată? Păi nu vorbesc, da’ dacă mi se pune vreun cârcel când îs peste, pot să zic ceva? Sau aștept țapănă, chircită, și-i fac semne disperate să termine? Aaa… când vorbește… . Păi și cum rămâne cu alea maxim cinci minute de la regula 2? Ce fac, stau pe capota mașinii toată ziua? Dacă apare proprietarul mașinii mai apuc eu să ofer flori fără ambalaj? Cam riscant să fii lady, pe bune!

Regula 6: Toate cadourile se deschid atunci când se primesc. Atunci când oferi un cadou, preţul acestuia trebuie înlăturat, cu o excepţie – preţul de pe cărţi nu se înlătură niciodată. Toate-toate? În public? Nu mă fac de rahat dacă primesc un vibrator însoțit de mesajul ” Am văzut că cel pe care-l ai de un an e deja uzat” ? Bun, mă fac-mă fac, da’s io lady? Îs!

Regula 7: O lady nu sună niciodată înainte de 10 dimineaţa, între orele 13-17 şi după ora 21, decât dacă este o problemă cu adevărat urgentă. ”Șăfule, nu l-am sunat înainte de 10 pe X să plătească-n plm factura aia că io vreau să fiu o lady!” Bine-așa? Hai că începe să-mi placă!

Regula 8: Ori de câte ori tuşeşti sau caşti este important să pui mâna la gurăMereu-mereu o pun. Măcar atâta lucru știam și io!  Stai că nu mereu-mereu: când casc gura să spun ceva nu pun mâna. O las așa, deschisă aiurea, că tot tu ai zis la regula 5 să nu vorbesc peste cineva!

Regula 9: O femeie nu va sta niciodată cu coatele pe masă, atunci când serveşte masaNu, nu va sta! Va sta în picioare. Da’ ce dreaq au coatele? Și unde să și le bage? În gura lu’ ăla care vorbește în timpul mesei?

Regula 10: Într-un restaurant sau bar, bărbatul va intra întotdeauna primul. Beat sau treaz? Cum tre’ să intre? Și dacă doi bărbați se duc la bar, cum se decide care-i mai bărbat decât ăl’lalt, care intră primu’?

 

Mno, mi-e clar, n-am nicio șansă să mă fac lady de-asta.  Da’ pun pariu că cine a scris regulile este! Se simte fără să duci mâna la gură că îi plac ambalajele de la flori, că are de ascuns chestii( de-aia nu vorbește la telefon de față cu alții) și are bube-n coate.  Știi ce? Nu vreau să fiu o lady, mai bine casc, pun cotu’ pe masă, vorbesc când am chef și rânjesc la cine vreau!