Vine Paştele. Ah, știți!?!  Ok… . De Paște se mănâncă miel și se înroșesc ouă. Și asta știți? Ok… . Dar cum să alegeți ouăle știți? Cică cele bio sunt cele mai bune. Imediat dupa ele vin ouăle de țară. Cum ce țară? Ce intrebare e asta? Cum? Doar păsările fac ouă nu și țările? Hai, nu fiți cârcotași, era vorba de ouăle provenite de la găinile crescute de țărani, la țară. Hai totuși să sărim peste asta, că vreau neapărat să vă învăț cum să alegeți ouăle.  Ouăle se împart în in trei categorii : bio, de țară(sic!) și celelalte. Care celelalte? Cele care provin de la fermele tip avicola. Bine, de la găinile care se ouă in fermele alea, că fermele-s ca țările, nu fac ouă. Orice ouă ai alege din cele trei categorii, trebuie să te asiguri că sunt proaspete. Îți spun și cum, faci testul cu apa și bolul de sticla:

”Ia un bol de sticlă şi cufundă ouăle în el. Cele proaspete vor sta pe fundul vasului, la orizontală. Cel care are o săptămână, va sta pe fundul bolului, cu fundul uşor ridicat. Oul de trei spătămâni va sta vertical cu fundul în sus. Oul vechi va pluti la suprafaţa apei.” Sursa: libertatea.ro 

Personal, am mai multe nelemuri:

1. Fac testul înainte sau după ce cumpăr oul? Se pun la dispozitie in magazine bolurile si apa sau tre’ să le iau de acasă și să umblu cu ele dupa mine?

2. Dacă oul e de ”țară” il curăt de găinaț înainte?

3. Dacă oul e ”bio” si apa de la robinet, mai cu rugină, mai are relevanță testul?

4. Dacă apa e plată și oul are deja pui, pot fi dat in judecată că am agresat o ființă ne…ieșită din ou?

5. Daca oul sta ”cu fundul ușor ridicat” înseamnă doar ca are o saptamana sau își manifesta un usor dispreț pentru mine, cumparatorul?

6. Cum recunosc fundul oului? Scrie pe el posterior de ou sau mă ghidez după găinaț?

7. Daca din ou iese un pui, exact in timpul efectuării testului, se poate spune ca a avut loc o nastere subacvatică?

Ce? Puii nu se nasc?  Da’ cum se numește iesirea din ou?  Știe careva?