Dilema zilei

Ziare… . Cine mai citește ziare? Io, din când în când, și numai pe internet. Așa, ca să mai treacă timpul. Uneori, după al doilea articol, las baltă cititul. Astăzi însă, m-am încăpățânat. Ceva cu Fane Spoitoru, ceva despre cutremurul din Ecuador, ceva despre Oana Zavoranu și… zbang!

Dădui peste o știre care m-a lăsat cu gura căscată. La propriu! Cică un om care se deplasa cu bicicleta a căzut într-o fântână. Măi să fie! Mă uit la fantana cu care e ilustrat articolul. Gura fântânii, cam îngustă, imi zic.  Una bucată femeie zice că a vazut omu’ călare pe bicicletă, apoi bicicleta sprijinită de fântână, apoi omul care plutea în fântână. Mă uit la titlu :”A căzut de pe bicicletă într-o fântână” . Fug la finalul articolului și citesc cu ochii cât cepele : ”Martorii spun că biciclistul a încercat să se ferească de un tractor care venea din față, a virat prea brusc și a ajuns cu bicicleta în fântână”.

Hai că m-apucă plansul! Nu, nu-l cunosc pe decedat, Dumnezeu să-l ierte, dar uite că moartea lui mă dă peste cap! Cum băi frate să cazi cu bicicleta într-o fântână pe gura careia abia intra o găleată? Ok, a căzut fără bicicletă! În acest caz, săracu’ ori a fost un adevarat acrobat şi-a nimerit fix din bicicleta în puț (caz în care lumea circului a suferit o pierdere zdravănă!), ori fantana e fermecată și se dilata la trecerea bicicliștilor întru înghițirea lor veșnică (caz în care avem de-a face cu un fenomen supranatural care trebuie studiat cu minuțiozitate). Nici cu bicicleta nu mi-e rușine! Ma întreb, ce model e și cine-a fabricat-o pe ea așa deșteaptă, de s-a sprijinit elegant de fântână și nu s-a lăsat răsturnată în şanț? Sau, în cazul în care a căzut și ea în fântână, s-au deranjat s-o scoata și pe ea ori au lasat-o să ruginească în fântână și să producă oareşce poluare? Ce, nu mă credeți? Io-te fântâna cu pricina, din articolul care m-a dat pe mine peste cap:

fantana_07_4b5baa301f-1024x768

Ce zici? Ai fost martor, nu cu bicicleta a cazut omul, ci cu tractorul? Ok, nu mă mai mir, la noi e posibil orice, mai ales dacă așa zice la ziar!

 

 

Subscribe
Notify of
guest
26 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Poteci de dor
Poteci de dor
8 years ago

Io cred că de fapt, omu’ era în maşină şi bicicleta în portbagaj. Şi a sărit bicicleta când el a plonjat cu maşina-n găurica aia. Că nu încăpea şi bicicleta. Mno.

Marinel
Marinel
8 years ago

numai in libertatea gasesti stiri de gen

Marinel
Marinel
8 years ago

sa nu mai citesti ziaru ca iti intra musca in gura la cat o so tii de cascata. 🙂

Marinel
Marinel
8 years ago

si ce ziare mai citesti in afar de libertatea?

Marinel
Marinel
8 years ago

numarul meu spedial al Libertatea, l-ai citit? https://textecomice.wordpress.com/2015/02/20/ziar-paranormal/,

Marinel
Marinel
8 years ago

am parodiat Libertatea 🙂

Marinel
Marinel
8 years ago

ete cucu. am terminat jurnalismu doar pt diploma ca nu ne-a dat si practica sa mancam pe paine, la spiru haret am facut

Marinel
Marinel
8 years ago

dp vb ca nimic nu faci la intamplare da e adev

Marinel
Marinel
8 years ago

tot la ziare online esti la citit?

Marinel
Marinel
8 years ago

poate faci o editie de „in gura presei”

Marinel
Marinel
8 years ago

noapte buna.

Marinel
Marinel
8 years ago

da te-ai sup azi p prob 16 🙂

Marinel
Marinel
8 years ago

🙂 asa e.

Divort Rapid
8 years ago

Poate ca asta este motivul pt care presa a disparut deja de mult!

dyanaweb
8 years ago

Eu cred ca fanatana intr-adevar este fermecata!!! Nu apare cumva, din intamplare, imaginea vre-unui sfant ???? Zic si eu!