Ziare… . Cine mai citește ziare? Io, din când în când, și numai pe internet. Așa, ca să mai treacă timpul. Uneori, după al doilea articol, las baltă cititul. Astăzi însă, m-am încăpățânat. Ceva cu Fane Spoitoru, ceva despre cutremurul din Ecuador, ceva despre Oana Zavoranu și… zbang!

Dădui peste o știre care m-a lăsat cu gura căscată. La propriu! Cică un om care se deplasa cu bicicleta a căzut într-o fântână. Măi să fie! Mă uit la fantana cu care e ilustrat articolul. Gura fântânii, cam îngustă, imi zic.  Una bucată femeie zice că a vazut omu’ călare pe bicicletă, apoi bicicleta sprijinită de fântână, apoi omul care plutea în fântână. Mă uit la titlu :”A căzut de pe bicicletă într-o fântână” . Fug la finalul articolului și citesc cu ochii cât cepele : ”Martorii spun că biciclistul a încercat să se ferească de un tractor care venea din față, a virat prea brusc și a ajuns cu bicicleta în fântână”.

Hai că m-apucă plansul! Nu, nu-l cunosc pe decedat, Dumnezeu să-l ierte, dar uite că moartea lui mă dă peste cap! Cum băi frate să cazi cu bicicleta într-o fântână pe gura careia abia intra o găleată? Ok, a căzut fără bicicletă! În acest caz, săracu’ ori a fost un adevarat acrobat şi-a nimerit fix din bicicleta în puț (caz în care lumea circului a suferit o pierdere zdravănă!), ori fantana e fermecată și se dilata la trecerea bicicliștilor întru înghițirea lor veșnică (caz în care avem de-a face cu un fenomen supranatural care trebuie studiat cu minuțiozitate). Nici cu bicicleta nu mi-e rușine! Ma întreb, ce model e și cine-a fabricat-o pe ea așa deșteaptă, de s-a sprijinit elegant de fântână și nu s-a lăsat răsturnată în şanț? Sau, în cazul în care a căzut și ea în fântână, s-au deranjat s-o scoata și pe ea ori au lasat-o să ruginească în fântână și să producă oareşce poluare? Ce, nu mă credeți? Io-te fântâna cu pricina, din articolul care m-a dat pe mine peste cap:

fantana_07_4b5baa301f-1024x768

Ce zici? Ai fost martor, nu cu bicicleta a cazut omul, ci cu tractorul? Ok, nu mă mai mir, la noi e posibil orice, mai ales dacă așa zice la ziar!