Flori. Inceput

Da, crizanteme!  Îhâm!  Da, standard. Crini .  Aceeași adresa. Ok, multumesc. 

-Crizanteme? Probabil ai o prietena nouă. Te-am mai auzit cumpărând  flori online, dar intotdeauna trandafiri!

-Nu, prietenă veche, flori noi!

Parea jenat de remarca mea, așa ca am abandonat subiectul. Radu îmi păruse dintotdeauna un om perseverent. Comanda flori saptamanal , la aceeași  florarie online. Nu, nu-l spionez, știu pentru că mi-e imposibil să nu-l aud. avem birourile alăturate, asa că știu cam tot ce e de știut despre el și florile pe care le trimite. Mă rog, mai mult despre flori și mai puțin despre el personal. Știu însă că de fiecare dată trandafirii sunt galbeni.

buchet-scanteietor-din-trandafiri-galbeni-756qgp753iStitu că buchetul e standard și că este livrat întotdeauna dimineața, întotdeauna lunea. Mai știu și că mesajul care le însoțește este întotdeauna același: Te iubesc. Și adresa este mereu aceeași. Nu știu adresa in sine, dar îl aud cand spune ”aceeași adresă” . De-aici și impresia mea despre el, cum că ar fi perseverent. Probabil că o voi cunoaste și pe norocoasa destinatară, am fost invitați, toți colegii, la ziua lui onomastică.

De ce spun norocoasa destinatară? Habar n-am, poate pentru că eu, neavând un partener de ceva timp, am devenit un pic… nu, nu invidioasa, un pic… mai atenta la ce fac cei din jur. Involuntar. Și analizez: asta mi-ar place intr-o relație-asta nu, așa mi se pare normal-aşa nu. Uneori o fac cu voce tare, tot involuntar. Cineva mi-a spus că n-o sa-mi gasesc in veci un partener, cel putin până voi învăța să-mi țin gândurile doar pentru mine in loc să le dau grai. Binențeles că răspunsul meu a fost prompt: Nu găsesc pentru că nu caut.   Parțial adevarat. Nu caut, asta e partea adevărată.  Doar că… aştept să fiu găsită! De un barbat atent, cu simțul umorului sti spirit tanar. Care să-mi trimită prin curier flori, să mă respecte, să-mi fie prieten inainte de a-mi fi partener. Cineva care să semene, măcar un pic la caracter cu Radu. De-aia ziceam despre destinatara florilor lui că-i norocoasă. Cum? Tot a invidie sună? Ok, poate, un pic… .Adevărul e că mor de curiozitate s-o cunosc pe iubitoarea de trandafiri care astăzi va primi crizanteme și crini. Probabil că va fi singura  livrare buchete de crini in Bucuresti  Sau nu? Să fie mai mult de două persoane în Bucuresti care iubesc combinația crini-crizanteme

buchet-de-crini-portocalii-si-crizanteme-vkeec5rqhuDe ce intreb dacă-s două? Pentru că e combinația mea preferata. Nu ma întrebați de ce, dar vigoarea crinilor si prospețimea crizantemelor fac, în concepția mea, cuplul ideal. 

Apropos de cupluri, au trecut trei ani de când am primit buchetul. Da, pentru mine era. N-am să vă descriu nici surpriza enormă, nici bucuria pe care mi-a adus-o buchetul. Vreau doar să tirneti minte că un buchet de flori poate fi un început. O continuare. Un sfârșit. Un buchet de flori face cât mii de cuvinte. Poate spune iartă-măte iubescla mulți ani . Poate spune orice vrei tu. Orice nu poți spune tu. Și orice nu ai îndrăznit sa spui. 

Trandafirii galbeni?!? Ce-i cu ei? Pentru cine erau? Pentru mama lui. Iubește trandafirii, iar Radu o iubește pe ea. Si pe mine! Iar noi două il iubim pe Radu și iubim florile. Mai ales florile de la acea florarie online grație careia primim flori la domiciliu.

cos-cu-crini--gerbera-si-trandafiri-ny24rc9h1u

Acest articol a fost scris pentru proba cu numarul 10 din cadrul competitiei Spring Superblog

Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ele
Ele
8 years ago

nici o zi fara flori

Ele
Ele
8 years ago

pai eu maxim 10 lei cheltuiesc cu un buchet, sa zicem, pana apar alea din gradini la juma de pret in piata, si ma tin cel putin o saptamana, le mai schimb apa si le tai codita…..pe
principiu azi mananc un covrig sa am flori o saptamana 🙂

Ele
Ele
8 years ago

pai de 8 martie, dar familia mi-a dat bani sa-mi cumpar pentru ca stiu ca-mi place sa-mi aleg singura florile….nu inteleg de ce ar trebui primite…

Ele
Ele
8 years ago

nu prea….ma luminez si singura…. mai ales cand imi aleg culorile….e un adevarat spectacol cand merg pe la tarabe, dupa fructe, dupa flori… 🙂 …..dar la acest punct am ajuns greu …. ii ok sa-ti faci cadouri… (personal, nu-mi plac suprizele de la altii, mai bine ma surprind singura :)))) )

Ele
Ele
8 years ago

🙂