Studii si cercetari

Partenerii de cuplu care obisnuiesc sa bea impreuna au mai multe sanse sa traiasca fericiti pana la adanci batraneti decat cuplurile in care partenerii nu impartasesc aceleasi obiceiuri de consum de alcool. Aceasta este concluzia unei cercetari realizate de oamenii de stiinta de la Universitatea de Stat Buffalo din New York. Profesorul Gregory Homish a analizat, timp de un deceniu, comportamentul indivizilor in materie de consum de alcool precum si nivelul de satisfactie al acestora in relatiile lor de cuplu. Sursa: lyla.ro

Pai… nu prea cred! ”Fericiti pana la adanci batraneti” ? Corect era ”fericiti pana la prima betie” sau ”pana cand alcoolul le va intuneca mintile” . Aaaa. stati asa, era vorba de consumul moderat! Deci nu de betivanii aia de cad prin santuri si ajung pe la urgenta, ci ”de obiceiul de a bea o bere, un pahar de vin impreuna, in cuplu, seara, dupa o zi de munca”. Adica de 60% dintre adulti, zic eu. Ca 15% se imbata manga zi de zi , 24% sunt bolnavi, inghit medicamente cu pumnu’ si n-au timp sa astepte un studiu pe tema longevitatii cuplului si 1% sunt alergici la alcool. Totusi, ma bucur ca s-a facut un astfel de studiu. Si-am hotarat sa ma apuc de baut. Acu’ astept sa-mi spuna careva ce bautura prefera pisicile, ca o pisica va fi partenera mea de … longevitate. Sper sa nu vrea tarie, c-am incurcat-o. Si-asa nu ne mai intelegem deloc, cand io vreau sa ma culc  dansa imi face serenade, cand adorm o apuca zbenguiala, cand plec la munca plange dupa usa, etc. Ma gandesc ca daca vom sta la un pahar de bautura ( se pare ca expresia un ”pahar de vorba” a expirat) ma va lasa sa ma odihnesc si eu ca tot omul, nu in reprize scurte , ca iepurii. Sper ce va da roade acest experiment, pentru ca altfel o dau naibii de pisica si-mi iau o maimuta. De ce maimuta? Uite-asa, macar sa stiu si io de ce lighioana sta numai agatata pe perdele si de ce umerii mei sunt numai zgaraieturi. Cum? In studiu, ”cuplu” inseamna sot si sotie? Aaa, pai zi asa! Pai si daca-mi imbat partenerul credeti ca viata mea de cuplu se va imbunatati? Pai daca dupa un pahar de bere mi-a adus acasa dihania de pisica, va dati seama ca, la un consum regulat de alcool, casa mea s-ar transforma in gradina zoologica, cotet sau grajd? Pot sa-l rog pe nenea cercetatorul care a facut studiul asta sa mai faca unul despre cum se imbunatateste relatia  io-pisica , sau macar unul despre cum s-o fac sa doarma macar doua ore pe noapte?

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
RaduThor
9 years ago

Păi e complicat. De exemplu, pisica ta cum bea? Cu paiul, shot-uri, cu paharu sau cu halba. Dacă începe să bea direct cu sticla sau cu pet-ul, atunci devine cu adevărat grav.