Stiri de senzatie.Sau senzatii din stiri

Un băiețel care a fost dat dispărut în urmă cu patru ani și-a strâns din nou mama în brațe, sâmbătă dimineața. Puștiul a fost găsit într-o casă din Atlanta, Georgia, locuită de cinci persoane, între care și tatăl său.

Băiatul, acum în vârstă de 13 ani, a fost dat dispărut în urmă cu patru ani de către mama sa. Adolescentul a fost găsit abia recent, într-o casă din sudul Atlantei, unde locuia și tatăl natural al acestuia, Gregory Jean, în vârstă de 37 de ani.

Bărbatul a fost arestat de autorități sub acuzația de sechestrare și cruzime față de copii. Băiatul fusese ținut ostatic într-o cameră realizată din pereți falși, în interiorul casei. Acesta a profitat de un moment de neatenție din partea tatăl său și a reușit să ajungă la un telefon…  Sursa: libertatea.ro

Iata o stire care merita citita. Citita de mai multe ori. De cel putin cinci, ca s-o intelegi.Eu am citit-o de sase si n-am reusit sa pricep. Ca era dat disparut, am inteles. Ca era ascuns in casa lu’ tac’su, in spatele unui zid, am inteles si asta. Restul, circumstantele in care a ajuns copilul acolo, trebuie sa le ghicim noi, cei care ne pierdem timpul citind . Probabil ziaristul care a copiat (tradus) stirea dintr-un alt ziar, vrea sa ne puna imaginatia la incercare, altfel nu-mi explic … sfertul de stire publicat azi in Libertatea.  Este un exemplu sugestiv de stire din ziarele romanesti de azi. Sa fie oare atat de mare cererea de senzational pe la noi, incat am epuizat toate dramele autohtone si apelam la cele de peste mari si tari? Sau e de vina doar lenea ziaristului roman, care prefera sa faca o traducere aproximativa si incompleta in loc sa-si miste fundul si sa se documenteze temeinic inainte de a scrie trei randuri fara cap si coada? 

La multi ani, Romania! Multumim ca ne suporti intre granitele tale !

400-01-la-multi-ani

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
racoltapetru6
9 years ago

La mulți ani, românilor din întreaga lume!