Consiliul Local a votat ca angajații Primăriei Buhuşi, din judeţul Bacău, să primească un spor de 15% din salariu pentru “uzura prematură a organismului” şi “efort fizic mare, în condiţii nefavorabile de microclimat, zgomot intens sau vibraţii”.

De acest spor vor beneficia toți cei 144 de angajați ai instituției, ale căror salarii ar urma să crească cu sume cuprinse între 100 şi 150 de lei.

Autorităţile din Buhuşi sunt de părere că sporul este absolut justificat, în condiţiile în care s-au făcut măsurători pentru determinarea factorilor de risc.

“Ne încadrăm în lege cu acest spor, în condiţiile în care au fost făcute măsurători de către o firmă specializată în domeniu. S-au mai acordat astfel de sporuri prin ţară şi de aceea nu avem de ce ne teme de Curtea de Conturi care, până la urmă, nu este o sperietoare dacă respecţi legea. Mai bine de două treimi dintre angajaţi au salarii derizorii, cuprinse între 675 şi 980 de lei şi este de datoria noastră să-i mai sprijinim cât de cât cu ce putem, cum este acest spor”, după cum a afirmat primarul oraşului Buhuşi, Ionel Turcea, pentru mediafax.ro.

Mda! Asa spor mai zic si io! Luat pe buna dreptate as zice. Pai normal ca uzura-i permanenta.Li se turteste curu’ de la prea mult stat pe scaun. Li se tocesc buricele degetelor de la numaratul spagii.Si frecatul mentei duce la uzura prematura. Ca si frecatul la rece! Unde mai pui ca sporul asta e si pentru “efort fizic mare, în condiţii nefavorabile de microclimat, zgomot intens sau vibraţii”. Pai nu-i un efort fizic sa-ti aduci hoitu’ in fiecare zi la munca, sa-l pui pe scaun si sa-l tii in aer conditionat toata ziua? Cat despre zgomot intens si vibratii…cred ca provin de la cei doi neuroni ramasi in capatana primarului(ca restul s-au uzat);se cearta intre ei cat e ziua de lunga, nu reusesc sa stabileasca daca sa-si mai faca treaba sau sa-l lase balta pe stapan.