Teroristul , idioţii si mirarea

“A fost un declanşator artizanal la dispozitivul exploziv improvizat . Era un cui percutor artinazal. Dispozitivul de declanşare a bombei nu a funcţionat bine. Cuiul percutor doar a detonat capsa, nu şi încărcătura explozivă din rucsacul atentatorului. Rămâne de văzut cum a învăţat să facă acest dispozitiv sau dacă dispozitivul a fost făcut de altcineva sau dacă atentatorul a fost învăţat de altcineva să-l facă. El este un bolnav psihic, ce a copiat mijloace specifice organizaţiilor teroriste ca folosirea rucsacului cu material exploziv şi a detonatorului, însă NU are legătură cu vreo organizaţie teroristă” a declarat, pentru România Liberă, Sorin Sava purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informaţii.

*

 

Ne  lasam  bolnavii pe strada din lipsa de fonduri ;scumpim medicamentele  din cauza cresterii monedei europene sau a celei americane si a lacomiei producatorilor si a intermediarilor.  Si apoi ne miram de cati nebuni avem in libertate si cati nu-si trateaza nebunia.Ne miram si de saracia si disperarea unora dintre noi;si de numarul mare de idioti pe care-i identificam in fiecare an cu ocazia examenelor scolare, la fiecare patru ani cu ocazia diverselor alegeri,ne miram si zilnic, la fiecare jurnal de stiri plin cu catastrofe, morti, accidente si alte nenorociri. Ne miram cum a reusit omul asta sa faca o bomba, cum nu i-a reusit detonarea,ne miram cum ditai profesorii au luat spaga,ne miram si ca au fost prinsi.Ne miram si ne amuzam ca avem elevi prosti , unii cocotati pe culmile idioteniei, altii doar delesatori din cauza parintilor neinteresati de viitorul odraslelor lor,ne miram si de salariile de doi lei ale profesorilor , unii ajunsi in pragul disperarii din cauza lipsurilor,altii imbogatiti de pe urma idioteniei. Si cat timp noi ne miram ca avem asa o tara frumoasa , unii, nebuni , spagari sau idioti, tratati sau nu, din cauze diverse, fac bombe sau ei insisi sunt niste bombe   . Ramane sa speram ca nu va umbla nimeni la cuiul percutor. 

 

Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
vienela
10 years ago

De cativa ani am remarcat pe strazile din Ploiesti tot mai multi oameni care nu se pot controla, care tipa, rad, urla, se lovesc pe ei sau ii lovesc pe altii si m-am intrebat daca s-a inchis vreun spital de nebuni sau din cauza saraciei si a greutatilor, tot mai multi o iau razna.

Egocentric
10 years ago

Cine crezi ca are curajul sa se bage la o asemenea provocare?

Mala
10 years ago

Sa stiti ca schizofrenii sunt foarte inteligenti, indiferent daca eticheta de ‘nebun’, pusa lor, te duce cu gindul la aspectul unui retardat mental sau oligofren! Celor pomeniti la urma si sa le fi explicat cu lux de amanunte ce si cum sa faca, n-ar fi reusit nici macar sa-si aminteasca ca au o bomba la ei! Daca era cineva cu ei in acel moment si sa le arate cum sa faca atunci poate ca ar fi facut.
Explicatia purtatorului de cuvint e in doi peri, zic eu. Lanseaza o acuzatie pe care nu are cu ce s-o sustina sau, asa trebuie sa fie.