Cum fenteaza românul legea timbrului de mediu

Mai multe mii de români au învăţat cum să fenteze actul legislativ adoptat de Guvernul României, la începutul acestui an: Ordonanţa de Urgenţă 9/2013 privind timbrul de mediu. În noua legislaţie a timbrului de mediu, Guvernul a strecurat la articolul 8 şi autoturismele care provin din partaj printre cazurile de scutire de la plata timbrului de mediu. Aşa că în unele judeţe ale ţării – Cluj, Tulcea şi Maramureş -, deja au fost înmatriculate astfel mii de maşini. Şi numărul lor creşte de la o zi la alta, avertizează comisarul-şef Florin Sironca, şeful Serviciului de Înmatriculări Maramureş.„În ultima lună am avut peste 800 de persoane care au cerut această scutire pentru maşina din partaj. Clar că la mijloc este o şmecherie, dar noi suntem obligaţi să înmatriculăm aceste maşini. Valoarea acestor autoturisme începe de la 300 de euro şi ajunge la mii de euro. Prin această metodă, sume mari de bani nu ajung la bugetul de stat”, spune comisarul Sironca. Spre exemplu pentru un BMW 320 D, cu o capacitate cilindrică de 1951 cmc, din anul 1998, timbrul de mediu este de 2.858 lei. Dacă declari BMW-ul ca provenind din partaj, nu mai plăteşti aceşti bani.

Poliţistul explică şi şmecheria: „Un anume autoturism este cumpărat din Germania şi apoi vândut în România la doi proprietari, pe baza unui simplu act de mână. Apoi, cei doi se prezintă în faţa unui notar şi solicită partajarea bunului comun, în favoarea unuia dintre ei, adică a adevăratului proprietar. Cu actul notarial din care rezultă partajul, omul se prezintă la Serviciul de Înmatriculări. Eu cred că dacă vorbim despre un partaj, atunci acesta să fie unul legal, să fie stabilit clar modul în care s-a dobândit proprietatea autoturismului de către proprietarii care solicită partajul”
Un notar clujean explică faptul că orice bun deţinut de două sau mai multe persoane poate deveni proprietatea exclusivă a uneia dintre acestea. „Există un principiu de drept potrivit căruia nimeni nu este obligat să rămână în indiviziune, adică să deţină un bun în proprietate alături de alte persoane. Dacă luăm cazul prezentat, cei doi proprietari ai autoturismului se prezintă în faţa notarului, declară cota de contribuţie a fiecăruia la momentul cumpărării maşinii, valoarea sultei care va fi plătită în favoarea celui care renunţă şi cine este noul proprietar, ca urmare a acţiunii de partaj voluntar”

Sursa:Evz.ro

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Cuvânta
10 years ago

Bine de stiut 😀

LItere Stacojii
10 years ago

Scuze de spam, te anunt ca am mai deschis doua bloguri care n-au legatura cu advertorialele. 
Daca iti face placere sa ma citesti te astept pe blogurile mele, macar din curiozitate. Si daca vrei sa ma adaugi la BlogRoll, anunta-ma sa te adaug si eu pe ele.
http://literestacojii.com este un blog literar.
http://adolescentisenzationali.wordpress.com este un blog special pentru tineri, in care dezbat toate problemele lor.
Iti multumesc, te pup!

succesulpe
10 years ago

Daca legea nu interzice, inseamna ca permite. De aceea si este facuta astfel…