Unicat

exemplar-unic-gasit-in-hawaii-prima-zebra-de-aur-farsa-incredibila-pe-care-i-a-facut-o-natura-acestuiexemplar-unic-gasit-in-hawaii-prima-zebra-de-aur-farsa-incredibila-pe-care-i-a-facut-o-natura-acestui_1

Aceasta a fost gasita in Hawaii in 1998 iar savantii au tinut-o in captivitate inca de atunci!

Motivul este simplu: Zoe nu se putea apara singura in natura. Aceasta sufera de Amelanism, o boala ce i-a depigmentat dungile, acestea fiind aurii in loc de negre, facandu-i imposibila supravietuirea in salbaticie.

„Dungile negre la zebre sunt un mecanism de aparare. Le ajuta sa se camufleze si sa formeze un grup compact si puternic, atunci cand se apara in turma. Zoe era expusa din toate punctele de vedere, pentru ca natura a trimis-o pe Pamant fara acest mecanism de aparare. Era o prada sigura daca nu o gaseam”, a declarat unul dintre cercetatori.

Zoe se afla si acum in captivitate, fiind tinuta in Molokai, Haiwaii, acolo unde este atractia fermei.                                           Sursa: sport.ro

Unii zic ca s-a facut ea blonda, cu buna stiinta,ca sa iasa in evidenta in lumea zebrelor. Si ca urmeaza sa-si puna meshe la coada, sa-si puna gene false si sa-si faca pedichiura. Haine n-are de gand sa-si cumpere,ca nu mai sunt la moda,plus ca nu e platita cum trebuie la ferma aia si nu-si poate permite o garderoba mai acatarii. Spera sa ajunga o diva, sa fie adorata de toti masculii speciei sale (de ce nu, si din alte specii) . Insa ea,la lasarea serii,inchide ochii pentru a se odihni si somnul o cuprinde; se viseaza ca fiind o zebra cu dungi negre ce alearga libera  pe meleagurile natale ,nestingherita de blitzurile fotografilor si  de gardurile inalte ale celor ce o tin captiva doar pentru ca nu are aceeasi culoare cu suratele ei . Sa-i uram ”Vise placute!” 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments