SURPRIZA! ARD a câştigat alegerile. In Canada.

Rezultat surprinzător în Diaspora, la alegerile parlamentare pentru Camera Deputaţilor şi Senat. Românii din Montreal-Canada au votat, în marea lor majoritate, pentru Alianţa România Dreaptă.

În ciuda numărului redus de votanţi, faţă de precedentele alegeri- circa jumatate – românii din Canada au optat, în cea mai mare parte, pentru candidaţii Alianţei România Dreaptă.

Doar 385 de români s-au prezentat la urne la Consulatul României de la Montreal. Dacă la alte alegeri prezenţa la vot era mai numeroasă, de această dată numarul celor veniţi să voteze a fost redus. Şi nu vremea a fost „responsabilă” de dezinteresul manifestat, pentru că ziua de 9 decembrie a fost mult mai rece şi înzapezita în Romania decât în Canada, iar la Montreal ninsoarea a început seara târziu, după închiderea urnelor, transmite Zig-Zag Român-Canadian.

Iata voturile de la Montreal:

Camera Deputaţilor: din 385 de voturi, valabil exprimate au fost 380 (4 buletine nule, 1 alb)
ARD: 189
USL: 133
PER: 22
PNDC: 13
PP-DD: 8
PRM: 4
UDMR: 4
Asociaţia Macedonenilor şi Uniunea Armenilor au obţinut câte 2 voturi, iar Uniunea Ucrainenilor, cea a Italienilor şi cea Elena câte 1 vot.

Senat: din 385 de voturi, valabil exprimate au fost 376 (6 buletine nule, 3 albe)
ARD: 199
USL: 136
PER: 24
PP-DD: 9
PRM: 4
UDMR: 4

sursa: evz.ro

Asta a fost in Canada.

 In Leustenii de Mai, un sat oarecare din Romania, baba Ioana a fost si ea la vot. Si a votat. Nu spun ce partid sau alianta. L-a votat pe X.  X al nostru,roman sadea.Baba Ioana la fel.N-o putem intreba pe baba de ce l-a votat pe X(care a si castigat ,in final). O sa ne spuna ca asa a crezut ea de cuviinta. Si nici pe X nu-l putem intreba de ce a candidat,pentru ca a explicat el,in campanie ,de ce candideaza.Pentru o Romanie mai buna,mai bogata. Acu, baba Ioana,femeie in varsta, cu scoala vietii absolvita de timpuriu,stia,dinainte sa-l voteze, ca X e un hot.Si viclean.De fapt e un  nimeni,n-a facut nimic in viata lui pentru  Leustean.Dar faptul ca contracandidatul lui,vechiul reprezentant al satului in parlamentul tarii era in vacanta legala de 5 luni in Tenerife in momentul in care babei i-au murit  trei gaini si capra intr-un accident  de circulatie provocat de odrasla parlamentarului ,beata manga,care s-a urcat cu al lui tractor pe cotetul babei si i-a kilarit animalele a facut-o pe baba Ioana sa-l voteze ,de aceasta data, pe X. In cunostinta de cauza. O fi el hot, viclean, smecher si invartitor de spagi, o avea si vre-o parte mai buna,cine stie, baba Ioana insa , o stia pe-a ei: ii ramasesera  doua gaini,o gasca si o curca ; daca-l vota pe cel vechi, iar i se imbata odrasla astuia ,iar incaleca cotetul cu tractorul si ramanea baba si fara ultimele oratanii din ograda  A, am uitat sa va spun, X nu are copii ,ca atare , pe perioada mandatului lui pasarile babei nu vor muri accidentate,sigur! Pot fi furate, ca-i cam gainar X asta, dar asta e,poate ramane baba macar cu cotetul.

Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
coolnewz
11 years ago

chiar sunt curios cine a iesit pe colegiile Diaspora din care face parte Canada (la Camera respectiv Senat)

LItere Stacojii
11 years ago

greu cu politica asta…