Noua scumpire a alimentelor. Legatura dintre muzica si magazine

Noua lege a drepturilor de autor duce la scumpirea alimentelor.Marile retele de comerciale vor scumpi produsele pe care le comercializeaza, pentru a compensa recenta triplare a sumelor pe care le platesc pentru muzica ambientala din magazine Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania.
Daca pana in 2011 un magazin de 15.000 de metri patrati (suprafata medie a unui hipermarket) platea 1.270 de lei pe luna, acum plateste 3.600 de lei, adica 43.200 de lei pe an.

Sursa: ProTv

Asta am citit io la prima ora… .Buimac,am mai citit-o odata,am recitit-o ,si binenteles,ca de obicei,mi-am descoperit vocatia.Pai de ce sa plateasca un hypermarket atata banet Madonei,la alde’ Lady Gaga si la altii,cand ma pot duce io,frumusel, sa ma angajez cantaret la un astfel de magazin? Le cer un salar’ mai mic decat ar plati ei pe drepturile alea de autor,cum sunt vremuri grele or sa vrea si ei sa faca o mica economie,nu mai scumpesc produsele ca sa acopere acele drepturi de autor si-or sa ma angajeze instantaneu.Tot ce trebuie acum e sa compun cateva melodii tematice,ca vorba-aia,daca ma angajeaza omu’ sa ambientez locu’ tre sa indemn cumparatoru’ sa-si lase tot salariul la legume ,carnuri si dulceturi.Zis si facut! Iata si rodul muncii mele(prima melodie),cu care o sa incep sa fac turul marilor magazine sa ma angajez:
Varza buna si carnita/Hai neamule,cumpara prazul/Pipotele si costita/Haide nu mai arde gazul/Ia-ti combina si teveu/Cumpara cumatra ceapa/Cascaval as vrea si eu/Da’ n-am bani de apa./Cumpara, do’nsoara, sprayu’/Cumpara si savarina/Lasa tot salariu-aci/Lasa si chenzina /Neamule,vaneaza pretu’/Cartofu’ e baza/Cumpara,nu te lasa/Cumpara si vaza/Cumpara si un cd,/Cumpara banana/Sa mori tu de n-oi lua/Vinul si castana.
Ei ce ziceti? Stiu,o sa spuneti(din invidie,binenteles!) ca nu ma pricep sa compun versurile unei melodii …La ce audienta o sa am zilnic,maine poimaine cant cu Inna pe la Paris… .Ne intalnim la hypermarket!

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Cristian LISANDRU
11 years ago

La câte absurdităţi ne asaltează în fiecare zi, una în plus aproape că nici nu mai contează… Creşte preţul la praz din cauza muzicii ambientale. Suntem „tari” acolo unde nu trebuie şi ne ştergem cu legea la fund acolo unde ar trebui să fim vigilenţi.

Michelle
11 years ago

Hahaha, mi-a adus un zambet pe chip articolul tau, ai talent, haha.